Belföld

2010.11.12. 05:47

Több vidéki nagyvárosban felkészültek a télre, kátyúztak

FMH - Úgy tűnik, a vidéki nagyvárosok jól haladnak a téli felkészüléssel, a kátyúk eltüntetésével. A balesetveszélyes lyukakat több helyen javították, az utak közlekedésre alkalmas állapotban vannak - derül ki a Napi Gazdaság pénteki összeállításából.

MTI

Pécsett a Pécs Holding (PH) Zrt. által megbízott alvállalkozók a kátyúmentesítési munkálatok keretében több mint 2100 négyzetméternyi felületet javítottak ki a buszos és főbb közlekedési útvonalakon, a városban jelenleg gyakorlatilag nincs balesetveszélyes kátyú - mondta a lapnak Weidinger Antal, a PH üzemeltetési divízióvezetője. A téli hó- és síkosságmentesítésre már kiírták a közbeszerzési felhívást, a téli kátyúzásra pedig nyolc vállalkozótól kértek be árajánlatot. 
Debrecen megközelítőleg 450 kilométeres szilárd burkolatú úthálózata a közlekedés számára megfelelő állapotban van, a szerződéses kivitelező jelenleg csak kis javításokat végez - közölte a Napival a polgármesteri hivatal. A nagyfelületű javítások szeptemberben befejeződtek a hajdúsági megyeszékhelyen, a város 2010-ben közel 4,5 kilométer hosszan, 27 ezer négyzetméteren újított fel utcákat. 
Győrben a korábbi évekhez hasonlóan az idén is 2,5 milliárd forintos útfejlesztési programot valósít meg az önkormányzat, jelenleg is több körzetben zajlik burkolatjavítás és kátyúmentesítés. A városban az idén 70-80 útszakaszon végeztek kátyúzási, vízelvezetési munkálatokat, illetve teljes burkolatcserét, összesen közel 100 kilométeren - írta a Napi Gazdaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!