Belföld

2011.02.09. 16:29

Hamarosan megjelenik Böjte Csaba könyvsorozatának harmadik kötete

Hamarosan megjelenik Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójának új könyve, amely egy négyrészes sorozat immár harmadik kötete lesz. A Helikon Kiadó újdonsága a tízparancsolatról szól majd, munkacíme: Kézen fogtalak.

MTI

Böjte Csaba - aki szentmisét tartani és könyvsorozatának előző kötetét dedikálni érkezett szerdán este Kazincbarcikára - az MTI megkeresésére elmondta: a még februárban nyomdába kerülő könyv a tízparancsolat egyes pontjait elemzi. Szóba kerül a kötetben egyebek mellett a Más vagyonát ne kívánd! parancsolat is, ami a ferences szerzetes szerint nagyon aktuális. A közéleti hírek ugyanis gyakran szólnak sikkasztásról, korrupcióról, ami szinte jelenséggé vált napjainkban - vélekedett.
A dévai ferences szerzetes arról is beszélt, hogy új könyvében azt hangsúlyozza majd: a parancsolatokat nem korlátként kell felfogni, hanem úgy, hogy azok kulcsot adnak a boldog élethez. Isten ugyanis nem öncélúan adta a szabályokat az embereknek, hanem azért, hogy a törvények által szabadokká legyenek a bűntől, és boldogabbak legyenek.
 Boldog az az ember, akiben nincs meg a kapzsiság, azaz nem kívánja a másét, és boldogok azok is, akik - betartva egy másik parancsolatot - a szüleikkel békében tudnak élni. A társadalomnak pedig szüksége van arra, hogy az emberek megtalálják a belső békéjüket, így a társadalom is egészségesebb lehet lelkileg - tette hozzá.
A könyvet a különböző könyvfesztiválokon is be fogják mutatni tavasszal Budapesten, és természetesen országszerte tartanak majd bemutatókat - hívta fel a figyelmet.
 A szerző közölte: a sorozat eddigi két kötetéből egyenként 30-30 ezer példány fogyott. A sorozat második kötetét, az Út a végtelenbe címűt szerdán Kazincbarcikán dedikálja a Szent Család templomban az általa tartandó szentmise után. (A sorozat első kötete az Ablak a végtelenbe címet viseli. Mindkettőben Karikó Éva újságíró kérdéseire válaszolva fejti ki véleményét.)
Böjte Csaba könyvsorozatára visszatekintve elmondta: a második kötet az elesett emberek példáin keresztül mutatja be azt, hogy "Isten szeretetből teremtette az embert", aki meglátása szerint csak a bűnbánattal gyógyulhat meg. Ebben a kötetben megjelennek azok a korábban utcán csellengő gyermekek, akiket kicsaptak az iskolából, "a hit bíztatásával azonban sikerült talpra állniuk". Ők azok, akik bukdácsoló tanulóból akár diplomás, doktori fokozattal rendelkező emberek is lehettek - jegyezte meg.
A sorozat második kötetében van szó arról is, hogy "hit nélkül nem lehet a gyermekeket nevelni", és a hit kell ahhoz is, hogy valaki egy nehéz helyzetekből fel tudjon állni, mert "saját magától nehezen emelkedik fel az ember" - indokolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!