Belföld

2017.06.28. 18:50

Végre vége a gatyarepesztő hőségnek

Talán mindenki emlékszik a tavalyi nyár extrém hőhullámaira, amelyek nem kis mértékben keserítették meg a mindennapjainkat, de valljuk be, a 35-40 fokos időjárás már nem embernek való.

Laci Patrícia

A legnagyobb mentsvárnak a strandok számítanak a melegben, de nem mindenki tudja megtenni, hogy az időjárás miatt elutazzon valahova fürdeni. A 2017-es nyári szezon első hőhullámán is hamarosan túlleszünk, a tetőfok tegnap volt, mától azért némi enyhülés várható, de az igazi felfrissülés a hétvégén jön el, tudtuk meg Pataki Zita időjóstól

- Csütörtökön és pénteken Fejér megyében 29 fokra visszaesik a hőmérséklet. Szombaton már felhősebb, esősebb lesz az idő, aznap jön az igazi felfrissülés, ezután vasárnap, hétfőn és kedden is 23-28 fok lesz a legmagasabb hőmérséklet - mondta Pataki Zita, aki hozzátette:

- Tendenciák vannak az időjárásban: a szélsőségek gyakoribbak lesznek, így idén is várható több hőhullám még, azonban hosszú távra nem lehet jósolni, csak átlagokat tudunk mondani bizonyos hónapokról.

A meleg időjárás a szervezetünket is megviseli. Patik Ferenc háziorvos elmondta, a hőhullámok előtt a frontváltozást érzik meg sokan: többeknek leesik a vérnyomásuk, elájulnak, a szívbetegek jobban befulladhatnak. Sűrű panasz, hogy megfáznak az emberek a klímától, így a hűtéssel csak óvatosan!

A kánikulában a folyadékpótlás kihagyhatatlan, ám érdemes az ásványvizek ásványanyag-tartalmát megnéznie a magas vérnyomással küzdőknek, mert a nagy nátriumtartalmú vizek nagy mennyiségben megemelhetik a vérnyomást, ám egy egészséges embernél a sótartalmú vizek hasznosak, hiszen izzadáskor só is távozik a szervezetünkből, mondta a háziorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!