Belföld

2010.01.20. 17:13

A régi finanszírozás jár a háziorvosoknak

FMH - Székely Tamás egészségügyi miniszter szerdán közölte, hogy a tárca visszaállítja a háziorvosok finanszírozását. Ezek szerint februártól ismét 163 forint lesz a kártyapénz.

MTI

Székely Tamás egészségügyi miniszter elmondta, a döntés azután született, hogy egyeztetett a háziorvosokat képviselő Magyar Orvosi Kamarával.
Mint mondta, az idén ősztől bevezetendő minőségi indikátorrendszer szerinti díjazásra elkülönített kétmilliárd forint időarányos részét használják fel arra, hogy az orvosok ismét a tavaly decemberihez hasonló mértékű kártyapénzt megkapják. Hozzátette: az indikátorrendszer szerinti többletkifizetések október elejére várhatóak.
Két hete szembesültek a háziorvosok azzal, hogy a kormányzat hét forinttal csökkentette kártyapénzüket, ami praxisonként 10-20 ezer forint mínuszt jelentett. Akkor a szaktárca arra hivatkozott, hogy egyenleget vontak a munkáltatókat terhelő járulékok csökkentése és az infláció növekedéséből adódó kiadások között, és ezért kaptak kevesebbet a praxisok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!