Belföld

2017.02.02. 12:34

Buszbaleset Kislángnál: 17-en megsérültek

Polgárdi-Kisláng - Legalább negyvenen utaztak azon a buszon, amely csütörtökön délután lesodródott, majd árokba borult Polgárdi és Kisláng között.

S. Töttő Rita

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2017. február 2-án 13 óra körüli időben a 6301-es számú út 14-es kilométerszelvényében, Kisláng térségében. A rendelkezésre álló adatok alapján - eddig tisztázatlan körülmények között - felborult egy autóbusz. A balesetben több személy megsérült.

A helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben. A rendőrök a 7-es és a 64-es számú főút felé terelik a forgalmat.

Az esethez a mentőkön és rendőrökön túl kivonultak a sárbogárdi hivatásos, valamint a polgárdi önkormányzati tűzoltók is.

A rendőrség kéri a gépkocsivezetők fokozott figyelmét és türelmét!

Frissítés 14:15

Információink szerint, melyet az ügyeletes megyei mentőtiszt is megerősített, 17 könnyű sérültje van a balesetnek. Az esetek többségében zúzódásokkal megúszták a buszbalesetet az utasok, akik között, a szemtanúk szerint gyerekek nem sérültek. A balesetet szenvedők mindegyike felnőtt. A sofőr nem volt a sérültek között.

Az útszakasz meglehetősen csúszós, a közlekedést a sűrű köd sem segíti a környéken, amely miatt nagyon rövid a látótávolság is. A busz egy erősebb jobb kanyar közelében sodródott az út bal oldalán lévő árokba.

 

Fotó: Koppán Viktor

Frissítés - 15:45 - Félpályán halad a forgalom

A helyszíni szemle és műszaki mentés továbbra is tart, azonban a rendőrök feloldották a teljes útlezárást. A forgalom rendőri irányítás mellett, váltakozó irányban félpályán haladhat.

Továbbiakban is kérik a gépjárművezetők fokozott figyelmét és türelmét!


Frissítés: 17:50 - Feloldották az útzárat

A rendőrök a forgalomkorlátozást feloldották, az érintett útszakasz újra teljes szélességében járható. A baleset bekövetkezésének a körülményeit a Székesfehérvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Fejér megyei katasztrófavédelem részéről Sárbogárdról hivatásos Polgárdiból önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre, a mentést és a káreset felszámolását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A szerződéses buszjáraton a gépkocsivezetőn kívül harmincnégy utas volt a baleset időpontjában. A mentőszolgálat tizennyolc sérültet látott el a helyszínen, akiket a székesfehérvári és siófoki kórházakba szállítottak. Beszorult sérült nem volt, a tűzoltók segítséget nyújtottak a sérültek osztályozásához és mozgatásához.

Az autóbuszt a székesfehérvári tűzoltóság autódarujával és a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ műszaki mentő gépjárművével vontatták vissza az úttestre, elszállításáról a busz tulajdonosa gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!