Belföld

2010.04.27. 14:38

Bajnai: a hazai egészségügy komoly fejlesztés előtt áll

A hétvégén lezárult a magyar egészségügy egyik legnagyobb pályázata, amelynek keretében 22 kórház összesen több mint hetvenmilliárd forint támogatáshoz jutott - közölte Bajnai Gordon miniszterelnök kedden Baján.

MTI

A súlyponti, területi kórházak - köztük a bajai - arra kapták a pénzt, hogy a magyar egészségügy alapjaiban újulhasson meg európai uniós és hazai támogatással - mondta a magát ma is bajainak valló miniszterelnök a Sugovica-parti város kórházában.
 Bajnai Gordon a 22 kórház közül kiemelte a bajait, amely mintegy hárommilliárd forint támogatást nyert el egy új, hétszintes épület felépítésére és annak új műszerekkel történő ellátására.
Kitért arra: a mostani pályázati forrás révén az ország 22 körzetében indul beruházás, ami a nyolc súlyponti kórház részére korábban biztosított, hasonló nagyságrendű támogatással együtt már azt eredményezi, hogy a hazai egészségügy komoly fejlesztés előtt áll.
A miniszterelnök szólt arról, hogy a nyertes kórházi pályázat mellett Baján öt új szakorvosi rendelő is elkészült.
Bajnai Gordon összegzésként kiemelte: az elmúlt négy évben az európai uniós fejlesztések segítségével több mint 3.800 milliárd forint összegben készültek el vagy indultak fejlesztések.
A miniszterelnök utalt arra: kormánya határozott szándéka volt, hogy a gazdasági válság idején az Európai Unió pályázataihoz szükséges önrészt a költségvetésből biztosítsa annak érdekében, hogy a fejlesztések ne álljanak le.
Úgy fogalmazott: takarékossággal, józan ésszel, helyenként áldozatvállalással Magyarország a mostani válságon túl lesz, de ha a jövőjét feláldozza, akkor tartósan soha nem képes kikerülni ezekből az ismétlődő válságokból.
Bajnai Gordon szerint az ország már kifelé jön a gazdasági válságból, s a kórházi beruházások az építőiparnak már rövid távon is keresletet fognak teremteni.
Révfy Zoltán, Baja fideszes polgármestere elmondta: a város képviselő-testülete 340 millió forint önrészt biztosított a pályázathoz. A polgármester sikeresnek ítélte a város pályázatait, hangsúlyozta, hogy az utóbbi három évben csaknem tízmilliárd forint fejlesztési forrást nyert el Baja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!