Belföld

2009.04.24. 14:05

Bolíviai rajtaütés: a máltaiak a börtönben segíthetnek Tóásónak

FMH - A Külügyminisztériumban egyeztetett a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend képviselője pénteken a Bolíviában fogva tartott Tóásó Előd ügyében, a szervezet a börtönben segíthet a magyar férfinak - mondta Szelestey Lajos külügyi szóvivő pénteken az MTI-nek.

feol.hu

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége egyeztetett a Külügyminisztériummal. Mivel a tárca úgy látja, hogy a szervezet tud érdemben segíteni, ezért meg kell ragadni ezt a lehetőséget is - mondta Szelestey Lajos.
    
A szervezet orvost biztosít, pénzt visz a börtönbe került Tóásó Elődnek, igyekszik javítani bebörtönzésének körülményeit - tette hozzá. Szelestey Lajos kiemelte: a Külügyminisztériumnak nincs hivatalos információja arról, hogy újabb két magyart őrizetbe vettek volna Bolíviában. A La Razón című fővárosi lap csütörtökön írt arról, hogy újabb két magyar állampolgárt tartóztattak le az egy héttel ezelőtti Santa Cruz-i kommandósakcióval összefüggésben.
    
A bolíviai hatóságok a múlt héten csütörtökön jelentették be, hogy felszámoltak egy "terrorista csoportot", amelynek tagjai szerintük meg akarták ölni Evo Morales elnököt. Kommandósok a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz egyik szállodájában lelőtték a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. Az akcióban őrizetbe vették a magyar állampolgársággal rendelkező Tóásó Elődöt, valamint a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot.
 (MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!