Belföld

2017.05.03. 13:07

Százkilós bombát találtak Székesfehérváron!

Egy 100 kilogrammos repeszbombát találtak a sóstói városrész rehabilitációs projektjének parkolóépítésénél, amely miatt a Széchenyi, a Csíkvári, a Szárcsa utcát, valamint a Sárkeresztúri út egy szakaszát lezárták.

S. Töttő Rita

15:56

A honvédség tűzszerészeinek a helyszínen sikerült hatástalanítaniuk a kora délután talált robbanótestet Sóstón. Azt már el is szállították, így feloldásra kerültek az útlezárások, és a lakók, valamint a dolgozók is visszatérhettek lakóházaikba, munkahelyeikre.

15:52

A robbanótest hatástalanításának idejére a rendőrség lezárta a Horvát István utcától a Széchenyi utcát, továbbá a Csíkvári út, a Szárcsa utca, valamint a Sárkeresztúri út érintett szakaszát.

A rendőrök a forgalomkorlátozást feloldották, a forgalmi rend helyreállt Székesfehérvár belterületén.

15:06

A bomba miatt 31 lakóépületet boltokat, vendéglátó egységeket ürítettek ki – árulta el a feol.hu-nak Sipos Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, A stadion építésének területéről emellett 147 munkást kellett biztonságba helyezni. A rendőrségi szóvivő hangsúlyozta: azok az autósok, akik elkerülik a lezárt szakaszokat és a déli elkerülő fele mennek, az útlezárás idején ingyen vehetik igénybe az útszakaszt.

Udvardi János, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője hozzátette: a tűzszerészek jelenleg is dolgoznak a bombánál, megpróbálják hatástalanítani azt a helyszínen. Ha sikerül kiszedni a gyújtószerkezet, hamarosan visszaállhat a közlekedési és a munkarend is.

A székesfehérvári önkormányzat közleménye szerint a sóstói városrészi rehabilitáció parkoló-építésekor találtak szerdán kora délután egy 100 kg-os II. világháborús bombatestet. A honvédség tűzszerészeit azonnal értesítették, jelenleg a helyszínen vannak.

A környéket a rendőrök lezárták, több út forgalmát korlátozzák. A biztonság érdekében a katasztrófavédelem munkatársainak koordinálásával lakosságvédelmi intézkedésre is sor került, amely magát az építkezés területét, valamint 31 lakóházat, illetve több üzletet és vendéglátóipari egységet érint. Így összesen közel 250 lakónak kellett elhagynia ideiglenesen otthonát, míg 157 dolgozónak munkahelyét.

A rendőrök lezárták a Széchenyi út Horvát István utca – Szárcsa utca közötti szakaszát, a Sárkeresztúri utat a MOL benzinkúttól a Szárcsa utcáig, a Szárcsa utcát, a Börgöndi út, az Új Váralja sor, valamint a Csíkvári út Szárcsa utca felé eső szakaszát.

A közlekedők a lezárással érintett utak helyett más útvonalat kell, hogy válasszanak! A forgalomkorlátozás ideje alatt megértésüket és türelmüket kérik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!