Belföld

2009.05.25. 08:35

Bombariadó volt a szombathelyi vasútállomáson

Ismét menetrend szerint indulnak a vonatok Szombathelyről, ahol hétfőn kora reggel bombariadó miatt ki kellett üríteni a vasútállomást - közölte a MÁV területi kommunikációs vezetője az MTI-vel.

feol.hu

T. Leiner Ildikó tájékoztatása szerint hétfőn 4 óra 50 perckor zárták le a pályaudvart, ahol a bombakutatás miatt több óráig teljesen, később pedig részlegesen szünetelt a vonatközlekedés.
A reggel 6 óra utáni budapesti InterCity csak 7 óra 42 perckor tudott elindulni, miután két vágányt szabaddá tettek. Az első gyorsvonat 8 óra 25 perckor indulhatott el Celldömölk irányába, az érkező vonatok pedig Vép, Ják, Balogunyom, Acsád és Püspökmolnári állomásig közlekedtek.
"Sajnos még vonatpótló autóbuszokat sem tudtunk indítani, mert a szombathelyi autóbusz-állomáson is bombariadó volt" - mondta T. Leiner Ildikó.
Hozzátette: a menetrend szerinti közlekedés délelőtt tíz órára állt helyre, csak a Budapest irányából, a Déli pályaudvarról érkező vonatnál kell műszaki okokból 30-35 perces késésre számítani.
Szombathelyen hétfő reggel az ismeretlen telefonáló egy utcai telefonfülkéből hívta fel a rendőrséget azzal, hogy bomba fog robbanni a szombathelyi pályaudvaron és az Ady téri autóbusz-állomáson - közölte korábban a rendőrség.
A megadott helyszíneket és azok környékét lezárták, a forgalmat elterelték. Az autóbusz-állomáson a bombakutatás már reggel 8 órára befejeződött, a tűzszerészek végül egyik helyen sem találtak robbanószerkezetet.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!