Belföld

2017.08.17. 09:00

Érdemes pályázni! Százezret ér a legjobb novella

A prózaíróknak lehet érdekes egy pályázat, amelyet a Tekintet című online folyóirat írt ki.

Bokros Judit

Novellapályázatot hirdet 18 és 40 év közötti alkotóknak a Tekintet című irodalmi, művészeti és szociográfiai online folyóirat, amely 100 ezer forinttal díjazza a legjobb alkotás szerzőjét.

A művek terjedelme legfeljebb 12 ezer karakter lehet szóközökkel együtt. Tartalmi megkötés nincs, de előnyt élveznek azok az írások, amelyek a mai Magyarország egy-egy égető szociális, gazdasági vagy politikai problémájával foglalkoznak. Egy alkotó legfeljebb egy, korábban máshol nem publikált írással pályázhat.

Kácsor Zsolt, a folyóirat főszerkesztője az MTI-nek azt mondta: elsősorban a kötettel még nem rendelkező fiatal szerzőket próbálják segíteni a pályázattal.

Az első helyezett díjazása mellett a legjobbnak ítélt további tíz írást a szerzők hozzájárulása esetén közli a Tekintet. A pályamunkákat szeptember 30-ig lehet benyújtani postai úton, az eredményhirdetés október 31-én lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!