Belföld

2009.04.09. 18:39

Felakasztotta magát egy rab a zalaegerszegi börtönben

Zalaegerszeg - Öngyilkos lett egy rab a zalaegerszegi börtönben; a férfi lepedőcsíkokból készített kötéllel a zárka mellékhelyiségében akasztotta fel magát - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsoksága (BVOP).

nincs nev

Az elítélt férfi csütörtök reggel lett öngyilkos a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A BVOP személyes adatokra hivatkozva nem adott tájékoztatást arról, miért ült a férfi. Az MTI azonban úgy tudja, kisebb súlyú bűncselekményért, lopásért ítélték el. 

Az eseményt a körletfelügyelő 8 óra 50 perckor észlelte, az ügyeletes ápolók azonnal megkezdték a férfi újraélesztést és értesítették a mentőket, akik 9 óra után 5 perccel érkeztek a helyszínre. A mentőorvos 9 óra 45 perckor megállapította a halál beálltát - közölte a BVOP. 

A rendőrség kiérkezéséig a helyszínt biztosították, az elsődleges megállapítások kizárták az idegenkezűséget. Az eset körülményeinek tisztázására bizottságot hoztak létre. 

Tavaly hét rab lett öngyilkos büntetés-végrehajtási intézetekben, idén ez volt az első öngyilkosság. 

A Zalai Hírlap információi szerint az elhunyt egy 21 éves lenti környéki fiatalember, akit szerdán délután állítottak elő a rendőrök, majd a megyei intézetbe szállították, hogy megkezdje a rá jogerősen kirótt 10 hónapos szabadságvesztés letöltését. A lap úgy tudja, korábban is indult már büntetőeljárás a férfivel szemben, egyebek közt jármű önkényes elvétele miatt. 

További részletek a Zalai Hírlapon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!