Belföld

2015.10.13. 14:25

Felállva tapsolnak a veszprémi töritanárnak

Budapest - A Magyarország talán legnépszerűbb történelemtanárja képzeletbeli cím felé menetel egy veszprémi születésű, Budapesten tanító 28 éves pedagógus. Miután mégsem nyert egy népszerű, tévés ügyességi műsorban, most szimpatizáló támogatók adják össze a pénzt a vágyott célra: ballagó osztálya kirándulására.

Kocsis Noémi

 

Fotó: Szeretlekmagyarorszag.hu

Balatoni József már kisfiúként is a plüssállataival játszott tanárosat, így pályaválasztáskor fel sem merült benne, hogy másnak menjen, bár először a matek-fizika szakkal kacérkodott, ám végül történelmet tanult. Mint egy országos hírportálnak nemrég elmesélte, sokfelé megfordult állásért, végül a fővárosi Kontyfa Iskolába került, most nyolcadikasok osztályfőnöke is, jövőre gimnazistákat taníthat. Nagyon szereti a tanítást, a diákjai pedig őt. Másfél éve kezdett bejegyzéseket írni egy közösségi oldalas csoportba, ahol biztatták, nyisson saját felületet mókás írásainak. A Jocó bácsi világa (melynek megnevezése: egy oldal pedagógusi élményekről, vicces és megható történetekről, érzésekről, hitvallásról egy nem teljesen normális pedagógus tollából) hamar látogatott lett, a kereskedelmi tévén futó sorozat és a megjelent cikkek hatására ma már 6000 felett jár a kedveltsége. Főleg az ilyen posztok hatására:

"Végigolvastam a tervezett pedagógus etikai kódexet... Hát, döbbenten jöttem rá, hogy nagyon etikátlan, erkölcstelen vagyok, hovatovább alkalmatlan a pályára.
Hogy miért is?
- A legkedvesebb viseletem jó időben a papucs, térdnadrág, póló, napszemüveg. Sőt abban is tanítok. Minimum meg kellene kövezni.
- Rengeteg színes ruhám, sálam van, amiben télen tanítok. Dupla kövezés.
- A strandon levetkőzöm. Uhhh...
- Vannak tetoválásaim, látható helyen. Meg kell nyúzni, nincs mese.
- Nagyon szeretem a diákjaimat, megölelhetnek és én meg visszaölelek. Micsoda intim viszony, maga az erkölcsi fertő. FÚÚÚJ!!!
- Viccelődöm, poénkodom folyton és még csúnyán is szoktam beszélni. A kő mellé már akasztás is jár.
- A tananyag nem szent, gyerekeket tanítok és nem tankönyvet. Na neeeee!"

Jocó bácsival mindezek mellett is nagy tisztelettel bánnak a diákjai (a tévéműsor után a felsősök felállva tapsoltak neki, a kicsik ölelgették), múltkor közösen még bűnbánó levelet is írtak neki csínytevéseik miatt, bocsánatkérő felhanggal. Balatoni József vallja, hogy az iskolának olyan helynek kell lennie, ahol a diákok élményeket kapnak a tanulás mellett. Felhívására – szeretne összegyűjteni egy összeget 22 nyolcadikos diákjának végzős kirándulására – megmozdult az ország, valaki felajánlotta a nyaralóját is. A történelemtanár azonban nem csak az emberek támogatása miatt érzi szerencsésnek magát. A vele történteket így kommentálta: „A világ egyik legszerencsésebb ofője vagyok. Fantasztikus osztályom van. Őszinte, érzelmes, az érzelmeit vállalni képes gyerekeim vannak.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!