Belföld

2017.08.14. 15:19

Előző este látták bemenni a férfit a Velencei-tóba - másnap találtak a holttestére

GÁRDONY - Szombaton találták meg annak a szerencsétlenül járt kempingezőnek a holttestét a vízben, akit előző nap sötétedéskor láttak bemenni a Velencei-tóba fürödni. Úgy és akkor, amikor már nem lett volna szabad.

S. Töttő Rita

Ahogy azt az előzőekben megírtuk, szombaton reggel egy hatvan év feletti férfi holttestére bukkantak nyaralók a Velencei-tóban egy agárdi kemping területén. A férfit előző nap, azaz pénteken  sötétedés után, ráadásul a másodfokú viharjelzés ellenére látták bemenni a tóba fürödni – árulta el megkeresésünkre Szabó Béla, a kemping vezetője, hangsúlyozva, hogy egyébként mindkét esetben tilos lenne a fürdés a tóban.

A veszélyes próbálkozás sajnos rossz véget ért: a férfi holttestét másnap találták meg a vízben. Hogy a két időpont között pontosan mi történhetett, senki nem tudja, a férfi valamilyen módon belefulladt a vízbe.

A nyaralók és a kemping vezetője kihúzták a partra a holttestet, s telefonos segítségkérés után megkezdték az újraélesztést. A kiérkező mentősök azonban ezt már nem folytatták, ugyanis nem volt értelme, tudtuk meg. A kemping vezetője megerősítette: a férfi visszajáró vendég volt, családja előző nap távozott a helyszínről, ám az éjszaka leforgása alatt még nem tűnt fel senkinek, hogy eltűnt.

Szabó Béla szerint a vízben szinte mindig akkor történik baj, ha a nyaralók nem tartják be a  házirendet:

– Szabadság idején az emberek hajlamosak lazábban kezelni a szabályokat, amelyek pedig azért vannak, hogy adott esetben életet mentsenek, ha kell – emlékeztetett a kempingvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!