Belföld

2017.05.31. 14:35

Két vadászgépet és egy katonai szállítót láttak Enying fölött

Nem kell megijedni, ha a napokban sűrűbben lát katonai gépeket a levegőben, ez csak a "Load Diffuser 2017".

Olvasónk jelezte, hogy Enying és Dég között, nagyjából 350 méter magasan elhúzott egy első ránézésre Boeing katonai szállító repülő, és két vadászgép keringett körülötte, amelyek visszafordultak Somogy megye irányába.

Utánanéztünk és a „Load Diffuser 2017"-en résztvevő gépeket láthatta, a nemzetközi gyakorlaton május 22-től egészen június 9-ig tart. A kecskeméti repülőbázison mintegy 7 ország gépei gyakorlatoznak együtt, az US OHANG (United States Ohio Air National Guard, Ohio Légi Nemzeti Gárda) kilenc F-16 vadászgépe és két C-130 Hercules teherszállítója, a horvát légierő Mi-17 helikopterei, a szlovén véderő PC-9 repülőgépei, a cseh légierő JAS-39 Gripenjei és L-159-esei valamint a szlovák légierő MIG-29, L-39 repülőgépei és és Mi-8 helikopterei vesznek részt a gyakorlaton. Az utolsó héten csatlakozik az Egyesült Királyság négy, Romániában állomásozó Eurofighter Typhoon vadászgépe is – olvasható az mh59.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!