Belföld

2017.04.18. 08:12

Havazik az országban - szerdára figyelmeztetést adtak ki négy dunántúli megyére!

Hazánk legmagasabb pontjait már hó fedi, holnap pedig az alacsonyabban fekvő területeken is havazhat - írja a 24.hu.

Kedden még csak Galyatetőn és a Kékesen, szerdától viszont az ország több részén is eshet hó, jégdara, havas eső, és figyelmeztetést is kiadtak az erős szél miatt - olvasható a hírportálon.

Férfiak csúsznak a behavazott Kékestetőn 2017. április 18-án
MTI Fotó: Komka Péter

Kedden eleinte főként az ország északnyugati, északi részén, majd egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar jégdarával. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között várható. Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég, sokfelé valószínű ismétlődő eső, zápor, a hegyekben, illetve késő délutántól elsősorban nyugaton és északon helyenként síkvidéken is havas eső, havazás.

A szelet nagy területen viharos lökések kísérik, szerdára elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki négy (Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala) megyére, mert 70 km/órásnál is erősebb lehet a szél. A hidegfrontra érzékenyek helyzetét nem befolyásolja kedvezően, de a pollenallergiások állapotán javítani fog az érkező csapadékrendszer. A sok eső kimossa a virágport a levegőből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!