Belföld

2017.04.27. 05:58

Ma nem lesz sok örömünk az időjárásban

Bár az ország nagy részén ma több órára kisüt a nap, a változó mennyiségű és vastagságú fátyolfelhőzet időnként szűrheti, gátolhatja a napsütést.

Északnyugaton egész nap erősen felhős időre és csak rövid napos időszakokra számíthatunk, ott gyenge csepergés sem kizárt - adja hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja. Éjszaka megnövekszik a felhőzet; a Nyugat-Dunántúlon borult, másutt változóan, illetve erősen felhős lesz az ég, és a Dunántúlon, valamint a Duna-Tisza közén több helyen előfordulhat gyenge eső, zápor. Csütörtökön a Tiszántúlon a változó felhőzet mellett még több órára kisüthet a nap, de a középső területeken erőteljes gomolyfelhő-képződés miatt záporok, helyenként zivatar, a Dunántúlon pedig többnyire borult ég mellett időszakos eső várható. Ma a déli, délnyugati szelet a Dunántúl nyugati területein még kísérhetik viharos lökések, majd holnap már inkább csak az Alföldön erősödhet meg a nappali órákban a szél. Az Észak-Dunántúlon éjszakától a szél északnyugatira fordul, és holnap napközben szintén megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul, északnyugaton lesz a leghidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön tág határok között, 7 és 25 fok között várható. Az Észak-Dunántúlon lesz a leghidegebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Az időszak első felében sok lesz a felhő, pénteken országszerte, szombaton keleten várható eső, záporeső. Később a gomolyfelhő-képződés mellett egyre több napsütésre számíthatunk, és már csak helyenként alakul ki zápor.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 70 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti 5, 14 fokról 1, 7 fokig csökken. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken a Dunántúl északi részén 7 és 13 fok között alakul, de az Alföldön még 20, 25 fokig melegszik fel a levegő. A hétvégén 11, 17 fokra van kilátás, majd hétfőre már melegszik az idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!