Belföld

2017.08.03. 08:26

Jogosítvány nélkül, a biztonsági övet nem használva vezetett - Fának ütközött, majd a helyszínen meghalt!

Az 57 éves sofőr fának ütközött, majd felborult, sérülései miatt a helyszínen meghalt.

2017. augusztus 2-án 18 óra 35 perckor Felsőlajos külterületén, a Közös tanya 176. szám előtti szám és név nélküli dűlőúton halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt.

A helyszíni szemle adati szerint egy 57 éves férfi egy Opel Astra típusú személygépkocsival közlekedett az 5-ös számú főút irányából Ladánybene felé egy névtelen földúton. Haladása során eddig tisztázatlan okból jobbra letért az útról, majd az ellenkormányzás következtében balra sodródott, ahol villanypásztort rögzítő oszlopoknak és fának ütközött. Az ütközés következtében az autó felborult, majd a kerekein állt meg.

A baleset következtében az egyedül utazó sofőr – aki nem rendelkezett vezetői engedéllyel és nem használta a biztonsági övet – olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A közúti közlekedési balesetek jelentős része gondatlan magatartásra vezethető vissza, azonban körültekintő, figyelmes vezetéssel, a szabályok betartásával a balesetek nagy része elkerülhető, a passzív biztonsági eszközök használatával pedig a sérülés súlyossága mérsékelhető. A biztonsági övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, tehát jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek csökkentésében mutatkozik meg. A biztonsági öv használata a gépkocsi vezetőjének és utasainak egyaránt kötelező. A rendőrség fokozott figyelmet fordít a passzív biztonsági eszközök - vagyis a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak - előírásszerű használatának ellenőrzésére.

Ne feledjék: mindenkit hazavárnak!

Fotók: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!