Belföld

2017.07.27. 17:05

Kemény válasz az osztrákoknak - Már nem Bécsben döntenek a magyarok sorsáról

MW-ÖSSZEÁLLÍTÁS Terrorban tartják a migránshordák a franciaországi Calais kikötővárosának útjait. A hatóságok tehetetlenek. Közben Kern osztrák kancellár szankciókat szeretne elérni hazánk ellen, amiért nem fogadjuk be az afrikaiakat.

Mediaworks-összeállítás

Útonálló migránshordák fenyegetik az árufuvarozók életét a franciaországi Calais kikötőváros útjain. A héten az A16-os autópályán, Marck mellett egy sofőr fejét verték szét téglákkal az illegális bevándorlók. A teherautó vezetője azután állt meg, hogy észlelte, a migránsok felmásztak az autójára. Amikor kilépett a kocsiból, hogy megvizsgálja a károkat, a csőcselék megtámadta, ellopták a teherautóját, és elindultak a kikötő felé, hogy átjussanak Angliába. Az eszméletlen sofőrt sorsára hagyták, súlyos sérüléseket szenvedett.

A közúti árufuvarozók szövetsége felhívta a figyelmet, hogy a migránsok bűncselekményektől sem riadnak vissza

A közúti árufuvarozók szövetsége is megszólalt az ügyben, figyelmeztettek, hogy a migránsok már a legsúlyosabb bűncselekményektől sem riadnak vissza annak érdekében, hogy átjussanak a határon. A migránsok júniusban egy lengyel járművezetőt öltek meg Calais egyik főközelítési útján, miután a bevándorlók az A16-os autópályára vonszolták a fát, és lassították a forgalmat.

Az elmúlt hetekben többször is hírt adtunk arról, hogy németországi és franciaországi várokban elképesztő közbiztonsági állapotok vannak a migránsok miatt. Tegnap a köztelevíziónak számolt be lipcsei élményeiről Boczkó Gábor, a Magyar Vívó Szövetség megbízott főtitkára. A válogatott tagjai csak nappal és csak csoportosan mertek kimenni az utcára. Mint fogalmazott: "kritikus volt a biztonsági helyzet" a városban. Elmondta, hogy nem tudtak kizárólag a versenyekre koncentrálni, mert a város főterén lévő szállásuk előtt folyamatos volt a rendbontás. Azt mondta: a németországi városban rendszeres volt a hangoskodás, tülekedés, látták, hogy valaki egy nagy bozótvágóval hadonászott, de tanúi voltak annak is, "amikor egy színes bőrű ember el akart rabolni egy fehér hölgytől egy két-három hónapos csecsemőt".

Közben egyre nagyobb európai uniós nyomás nehezedik Magyarországra, amiért hazánk nem fogadja be az afrikaiakat. Christian Kern osztrák kancellár tegnap a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak nyilatkozva azt mondta, az unió szabályainak megsértése esetén csökkenteni kell Magyarország és Lengyelország uniós támogatását.

Szijjártó Péter külügyminiszter kemény választ adott az osztrák kancellár szavaira. "Az Osztrák-Magyar Monarchia már nem létezik, nem Bécsben döntenek a magyarok sorsáról", és arra kérte az osztrák kancellárt, hogy "ne ácsingózzon" a magyaroknak járó forrásokra - mondta a tárcavezető. A kancellár szolidaritással kapcsolatos szavaira reagálva Szijjártó Péter azt mondta, egyik ország sem annyira szolidáris Ausztriával, mint Magyarország, mert a határ védelmével Magyarország Ausztriát is védi. Hozzátette: az unió nem humanitárius segélyt ad, hanem gazdasági együttműködés keretében jár Magyarországnak a támogatás.

Uniós támogatás

Az Európai Unió 209 millió eurós (65,2 milliárd forint) új támogatást ajánlott Görögországnak a migránsok ellátásához. Athén a pénzen szállást bérelhet az afrikaiaknak, illetve bankkártyát kapnak a migránsok, amire szétosztják az uniós pénzt. Mintegy hatvankétezer menekült és menedékkérő, többségében szíriai, afgán és iraki tartózkodik Görögországban azóta, hogy az európai országok lezárták előttük határaikat tavaly márciusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!