Belföld

2012.04.18. 12:45

Milyen idő várható?

Átmenetileg megnövekszik, majd ismét csökken a felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk.

MTI

Elszórtan várható eső, záporeső, délnyugaton néhol zivatar is lehet. Szerdán mérsékelt marad a légmozgás, csütörtökön megélénkül, az Alpokalján és a Kisalföldön helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 9 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 15, 20 fok között alakul.

Az időjárási helyzet Európában

Európa túlnyomó részének időjárását ciklonok és a hozzájuk tartozó frontrendszerek alakítják. Emiatt szárazföldünk nagy részén gyakran erősen felhős az ég, Nyugat-Európában, a Skandináv-félszigeten, valamint a Kelet-Európa fölött húzódó frontrendszer mentén több helyen fordul eső, záporeső, az északi tájakon néhol havazik. Ugyanakkor kontinensünk középső vidéke fölött anticiklon helyezkedik el, területén általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa déli és keleti területén általában 17 és 24, a középső és nyugati részén 8 és 13 fok között alakul. Továbbra is hideg van Észak-Skandináviában, ahol napközben is csak 0, +5 fokot mérnek.

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé eleinte még nedves, majd kissé szárazabb, egyre melegebb levegő áramlik, erősödik a nappali felmelegedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!