Belföld

2011.05.10. 07:38

Nyomozás adócsalás gyanúja miatt a Mecseki Erdészeti Zrt.-nél

Adócsalás bűntett és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást a Mecseki Erdészeti Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága - közölte keddi számában az Új Dunántúli Napló.

MTI

A lap úgy tudja, hogy a napokban a Mecseki Erdészet gazdasági vezetőjét a munkahelyéről vezették el az adónyomozók. A NAV Bűnügyi Igazgatóságának adatai szerint a Mecseki Erdészet fiktív okiratok felhasználásával több mint kétmilliárd forint összegben csökkentette adófizetési kötelezettségét, illetve jogosulatlanul igényelt vissza általános forgalmi adót. Az ügyben eddig két embert helyeztek előzetes letartóztatásba, egyikük beismerő vallomást tett. Valószínűsíthető, hogy a továbbiakban a gyanúsítottak köre bővülni fog.        
Lázár Andrea, az erdészet sajtószóvivője a Dunántúli Naplónak annyit mondott, hogy hivatalosan azt sem tudják, pontosan milyen ügyben nyomoz a NAV. Csak azt tudják, hogy egy kollégájukat gyanúsítják valamivel, s hogy az ügyben több munkatársukat is kihallgatták - olvasható a baranyai napilapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!