Belföld

2015.08.26. 12:26

Részben kétvágányú lesz a Székesfehérvár-Veszprém közötti vasút

Budapest - Részben kétvágányú lesz a Székesfehérvár és Veszprém közötti vasútvonal, a felújítás megkapta az építési engedélyt, a vasúthatósági engedély folyamatban van - válaszolta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Mesterházy Attila (MSZP) képviselő kérdésére, a válasz a parlament honlapján jelent meg.

A szocialista képviselő „Mikor várható a Székesfehérvár — Veszprém vasútvonal korszerűsítése?” címmel tette fel írásbeli kérdését. A miniszter a válaszában kifejtette, hogy Székesfehérvár-Várpalota és Hajmáskér-Veszprém állomások között megépítik a második vágányt.

A projekt része  a várpalotai, a hajmáskéri, a veszprémi és az ajkai állomások teljes átépítése. Lecserélik a teljes vonalon és az állomásokon is a biztosító berendezéseket és kiépítik az ETCS vonatbefolyásoló rendszert.

A várpalotai vasútállomás korszerűsítésének terveit egyeztetik a 8-as számú főút tervezett nyomvonalával. Emiatt a vágányhálózatot kismértékben korrigálni kell.

A felújítást a tárca az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) forrásainak felhasználásával tervezi. A kivitelezés a pályázati forrás elnyerése után kezdődhet meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!