Belföld

2015.04.23. 18:03

Többen ehetnek ingyen

Székesfehérvár – Az óvodai és bölcsődei ingyenes étkezés kiterjesztéséről tartott tájékoztatót Vargha Tamás országgyűlési képviselő, államtitkár.

Tribolt Lajos

Jelenleg az óvodások 98 százaléka, 316 ezer gyermek, a bölcsődéseknek pedig 8 százaléka, 26 ezer fő tud étkezni az intézményben. Ez együttesen 343 ezer étkezésre jogosult gyermeket jelent. Jelenleg mintegy negyedük, 92 ezer szociálisan rászoruló, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult családban élő gyermek, ingyenesen étkezhet. Továbbá a rászorulónak nem minősülő, de három- vagy többgyermekes családban élő, vagy súlyosan beteg/fogyatékos gyermek mintegy 54 ezer fő féláron étkezhet.

2015. szeptember 1-jétől, tervezi a kormány az óvodai és a bölcsődei ingyenes gyermekétkeztetés jogosulti körének jelentős bővítését, az eddig is jogosult szociálisan rászorulókon kívül mintegy 230 ezer fős létszámú körre.

Ingyen étkezhet az eddig féláron étkező, nagycsaládban élő vagy súlyosan beteg/fogyatékos gyermek (ez 54 ezer fő), továbbá azok a gyermekek, akiknek a családjában az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg a nettó minimálbér 130 százalékát, 89.408 forintot (ez pedig 160 ezer fő).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!