Belföld

2010.05.05. 14:19

Többletpénz a minőségi munkáért, háziorvosoknak

FMH - A kormány szerdai ülésén fogadta el azt a finanszírozási törvénymódosítást, amelynek értelmében októbertől többletpénzhez juthatnak azok a háziorvosok, akik minőségi munkát végeznek.

MTI

Székely Tamás egészségügyi miniszter közölte: a háziorvosok a júliusi jelentéseik alapján október 1-től juthatnak hozzá a részleges teljesítményfinanszírozáshoz. A minőségellenőrző rendszer tizenegy indikátort vizsgál, többek között a betegek szűréseken való részvételét, a krónikus betegek utógondozását. Az országos átlagtól való pozitív eltérést pontozzák, illetve ez után jár többletpénz.
A rendszer csak "jutalmaz", az átlag alatt teljesítő doktorok nem kapnak többletpénzt.
Kérdésre közölte, a rendszer tesztüzemmódban már január óta működik a praxisoknál, és havonta tájékoztatták az orvosokat, hogy az adott hónapban miként teljesítettek.
Székely Tamás elmondta azt is, erre az évre 300 millió forintot különítettek el a költségvetésben a jól teljesítő háziorvosok többletfinanszírozására.
Az egészségügyi miniszter úgy becsülte, a nagyon jól teljesítő praxisok havonta akár 100 ezer forinttal is többet kaphatnak, de átlagosan egy praxis havonta több tízezer forint többletforráshoz juthat a többletteljesítményért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!