Belföld

2015.04.26. 07:23

Tüntetés, büntetés

Az egyetemisták tüntetéssel büntettek, mert büntetésként élik meg a felsőoktatási törvény tervezett módosítását. A „játékot” a szavakkal és a szakokkal.

Szabó Zoltán

Harcolunk, hogy tanulhassunk, szólt a diákok jelmondata, amelyben nyilván az is benne van: sokan, akiknek választott, szeretett szaka eltűnne, megalázva, kisemmizve érezhetik magukat. Úgy élhetik meg mindezt, hogy arra, amit ők életcélnak tekintenek, amibe hatalmas energiákat fektetnek, nincs szükség. Ad abszurdum rájuk sincs.

Időről időre az utcára vonulnak a hosszú álom után ébredező emberek, akik sértve, megrövidítve érzik magukat vagy éppen ki vannak akadva valamilyen ordas jelenségen, történeten. A döntéshozók hol engednek kisebbet-nagyobbat (lásd netadó), hol a korábbi garnitúrára próbálják ráhúzni a bajok eredetét. Vannak azonban olyan ügyek, amelyeket egészen egyszerűen már nem lehet másra testálni.

Jelen esetben a diákok és a tanárok az egyeztetések elmaradását és a hatástanulmányok titkosságát kifogásolják. Magyarán az elmaradt párbeszédet és a normális elemzés hiányát. Ebből a szempontból ez a történet is állatorvosi ló, akárcsak a többi. Lassan pedig egy egész ménest láthatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!