Belföld

2015.05.22. 18:37

Tüntettek Paks miatt

Demonstrációt tartottak Brüsszelben pénteken a paksi atomerőművel kapcsolatos tervezett intézkedések nyilvánosságáért és nemzetközi konzultációt követelve az erőműnél működő magyar szakszervezetek.

Az MVM Társaságcsoport Szakszervezeti Szövetsége (MVM TSZSZ), a Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete (PADOSZ) és a Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete (MÉSZ) mintegy 10 aktivistája az Európai Parlament főbejáratánál egyórás tüntetést tartott.

Átláthatóságot akarunk - írták ki egy transzparensre, és felolvasták petíciójukat, amelyet az Európai Unió klíma- és energiaügyi biztosának, valamint az Európai Bizottság energiaügyekért felelős alelnökének és az EU Energia Bizottsága főigazgatójának címeztek.

Petíciójukban hangsúlyozták: a paksi atomerőmű ügyében nemcsak nemzeti, hanem nemzetközi konzultációra is szükség van, mert a magyarországi atomenergia-iparban dolgozók veszélyeztetve érzik magukat, miután a miniszterelnök nyilatkozata szerint a magyar energiapolitikát Brüsszelben súlyos támadások érték .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!