Belföld

2015.05.22. 16:02

Változások a menetrendben - Jegyet inkább elővételben váltson, aki vasúton akar utazni hétvégén

A pünkösdi ünnep miatt a hosszú hétvégén változik a vonatok közlekedési rendje. A sorban állások elkerülése érdekében érdemes elővételben megváltani a vasúti jegyeket, vagy az internetes jegyvásárlást választani.

Fejér Megyei Hírlap

A vonatok május 24-én, pünkösdvasárnap az ünnepnapi, május 25-én, pünkösdhétfőn a vasárnapi menetrend szerint közlekednek.

Május 26-án, kedden már újra a megszokott munkanapi menetrend érvényes a vasútvonalakon.

Az ünnep alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja a szerelvényekben.

A helyfoglalások figyelembe vételével a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat is kapcsol a vasúttársaság.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a a vasúttársaság azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét is.

Mindezekről bővebb tájékoztatás a mavcsoport.hu/ honlapon olvashatók, illetve a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon kérhető.

Az ünnep miatt bizonyára sokan lesznek a vonatokon. Fotó: archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!