Belföld

2010.05.30. 18:43

Viharkár - Hétfő reggelig lehet lezárva az M6-os

FMH - Várhatóan hétfő reggelig marad lezárva az M6-os autópálya mindkét útpályája a Tolna megyei Tengelictől délre, az özönvízszerű eső miatt a jobbpályán a leállósáv leszakadt - mondta Csabai Péter az M6 Tolna Üzemeltető Kft. üzemeltetési vezetője vasárnap az MTI-nek.

MTI

Csabai Péter beszámolt róla, hogy 15 óra előtt jégeső, majd özönvízszerű eső esett egy rövid szakaszon. A környező földeken összegyűlt esővizet a vízelvezető rendszer nem tudta elvinni, alámosta a sztráda jobbpályáját. A 127 km-szelvénynél egy vadátjáró alatt leszakadt a leállósávból körülbelül tíz négyzetméternyi burkolat. A víz megrongálta a vadátjáró alatti vízelvezető rendszert, burkolatot. 
Megvizsgálják, hogy a haladó sávok alatt stabil-e a töltés, utána döntenek arról, hogy a Pécs felé vezető oldalon lehetővé teszik-e a közlekedést. Erre hétfő reggelnél előbb nem kerül sor, mert időközben újra eleredt az eső. Emiatt nem oldják fel az útzárat a balpályán sem, amelyet balesett miatt zártak le ugyanazon a szakaszon - mondta.
A víz betört az autópályára, ezen  megúsztak” az autók, így történt a baleset - közölte Bakonyi László, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság illetékese. Négy autó érintett a balesetben, de nem egymással ütköztek, hanem egymást követően csapódtak a szalagkorlátnak - tette hozzá.
Az M6-os autópályán a tengelici és szedresi csomópont között nem lehet közlekedni, a rendőrök a 6-os főútra terelik a forgalmat.
Itt sem zavartalan továbbra sem a közlekedés. Dunaszentgyörgytől délre víz alatt van az úttest, a vízelvezető árkok és a szántóföld nem tudja elnyelni a vizet, munkagéppel igyekeznek utat törni a víznek.
Dunaszentgyörgyön körülbelül két tucatnyi hívás érkezett a tűzoltósághoz, pincékbe, szuterénokba tört be a víz, a Paksi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság egységei órák óta szivattyúznak a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!