Belföld

2017.03.26. 12:29

Volt barátnőjét zaklatta - fegyvereket és lőszert találtak nála

A Terrorelhárítási Központ munkatársai fogtak el egy a volt barátnőjét zaklató és bántalmazó budapesti férfit, akinek a lakásán fegyvereket és lőszereket foglaltak le a rendőrök.

A férfi szombati elfogásáról vasárnap számolt be a rendőrség a honlapján.

Mint írták, az őrizetbe vett 40 éves férfi ellen kapcsolati erőszak, személyi szabadság megsértése, zaklatás, valamint garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság.

Az ismertetés szerint a gyanúsított 2016 októberétől élt párkapcsolatban a sértettel, akivel viszonya megromlott, és mivel a sértett szakítani akart vele, többször megfenyegette a nőt, bántalmazta, elvette a mobiltelefonját. Előfordult, hogy bezárta  budapesti lakásába. Miután a nő idén januárban szüleihez költözött, a gyanúsított érte ment és felszólította, hogy menjen vele. A sértett félt attól, hogy a férfi beváltja fenyegetéseit, tönkreteszi az életét, és felgyújtja a szülei házát, ezért engedelmeskedett. A férfi azonban továbbra is erőszakoskodott, ezért a sértett ismét a szüleihez költözött. A gyanúsított ekkor fenyegető üzeneteket kezdett küldeni a nőnek.

Pénteken megjelent a nő szüleinek a házánál, ahol tovább fenyegetőzött, majd távozott. A késő esti órákban egy ismerősével visszament, és a nála lévő fegyverrel vagy annak utánzatával egy lövést adott le az utcán.

A budaörsi rendőrök a férfi elfogására a Terrorelhárítási Központ munkatársait kérték. Elfogása után a gyanúsítottat őrizetbe vették, lakásán házkutatást tartottak, amelynek során a rendőrök fegyvereket és lőszereket foglaltak le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!