Bicske

2011.12.07. 07:10

Jubileumot táncoltak a csillagos lányok

Szár - Nem amerikai hagyomány a mazsorettezés - szögezte le a tízéves jubileumát ünneplő csoport vezetője.

feol.hu

Tíz éve, szeptemberen volt az első szülői értekezlet Száron, amelyen meghirdettük, hogy mazsorettoktatás indul - emlékszik vissza a kezdetekre Schatzné Szentner Anita, a szári Csillag mazsorettcsoport vezetője, aki egyébként civilben, ha épp nem a pompomos koreográfiákat alkot, a Komárom-Esztergom megyei Tarjánon fodrászkodik. Nem is kellett sokat várni, jöttek a lánykák, s  25 fővel hamarosan el is  indult a munka. Azóta sok helyütt felléptek már, voltak Felcsúton, Mányon,  Tatabányán, Tatán, Siófok, Pilismaróton, Lábatlanban, hogy csak néhányat említsünk, de versenyeken is megfordultak, amelyek közül a legbüszkébbek talán a 2005-ös országos versenyre, amelyen a 14-21 évesekből álló junior osztályuk első helyezést ért el - meséli Anita az elmúlt évek legjelentősebb eseményeit. A csoportvezető persze maga is 12 éves kora óta mazsorettezik, s mint mondja, sokan azt hiszik, hogy ez a tánc Amerikából származik, pedig dehogy!
- A múlt században indult ez a sport, mégpedig Franciaországból, bár  később Amerikában terjedt el. Ma szinte bármilyen zenét felhasználhatunk hozzá a latintól a modernig, és különféle show-elemekkel fűszerezzük - mondja a csoportvezető, aki csapatának jubileumi gáláját is komoly fellépéssel ünnepelte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!