Bicske

2016.12.08. 21:24

Kiürül a menekülttábor

Bicske, Körmend - Bezár a Bicskei Befogadó Állomás. Az ott elhelyezett menedékkérőket máshová helyezik át.

FMH

A Bicskei Befogadó Állomás az előzetes tervek szerint 2016. december 31-ével bezár. Az ott elhelyezett menedékkérők a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal valamely más befogadó intézményeinek egyikébe kerülnek áthelyezésre. A Bicskei Befogadó Állomáson átlagosan napi 60 fő az elhelyezettek száma - ezt a tájékoztatást azt követően adta ki a hatóság, hogy a menekülteket segítő civil szervezetek a költöztetés tényét jelezték. A Szent Egyed közösség december 5-én intézett levelet a belügyminiszternek, hogy tiltakozzon a bezárás miatt, főleg azért, mert tud olyan menekültekről, akiket télvíz idején a körmendi sátortáborba visznek.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal tájékoztatása szerint a körmendi ideiglenes befogadó állomáson a menedékkérők téli elhelyezését a hivatal fűthető sátrakkal biztosítja, amelyeket belülről kibéleltek és a sátrak közepére egy-egy fa tüzelésű kályhát telepítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!