Bicske

2016.11.15. 17:01

Már húsz éve együtt- Jubileum a Szent László Általános Iskolában

Bicske - A Szent László Általános Iskola a 2016-2017-es tanévben ünnepli huszadik születésnapját.

Laci Patrícia

Szeptember elseje óta izgalmas időszakot élnek meg a Szent László Általános Iskola diákjai és munkatársai is, ugyanis az intézmény már húsz éve működik. Hetényi Anikó, az iskola vezetője elmesélte, hogy a 2016-2017-es tanév nagyban eltér az előzőektől.

- A jubileumi év megszervezésénél vissza akartunk emlékezni arra, amikor 48 év után az iskola újra kinyithatta kapuit. A rendezvénysorozattal köszönetet mondanánk mindazoknak, akik bíztak bennünk az indulásunk legelején - osztotta meg gondolatait Hetényi Anikó.


Az iskola összes diákja elzarándokolt Mátraverebély-Szentkútra a jubileumi tanév alkalmából Fotó: Szent László Általános Iskola

A jubileumi rendezvénysorozat összesen tíz programból áll, ebből már négy esemény lezajlott az elmúlt két és fél hónapban. A tanévnyitón például egy kis világi műsorral készültek a gyerekek. A népmese napja alkalmából Őze Áron színész érkezett az iskolába, aki az alsó tagozatosoknak olvasott fel. Október elején pedig az egész iskola zarándokútra ment Mátraverebély-Szentkútra. Azért ezt a helyszínt választották, mert ehhez a zarándokhelyhez Szent László is köthető. Hetényi Anikó elmondta, nagyon élvezték a gyerekek az egy-napos zarándoklatot, mindenki feltöltődött. Éppen ezért azt tervezik, hogy a következő tanévtől már minden évben egy alkalommal elmennek zarándokútra valahova. Ebben az évben volt egy olyan nap is az iskolában, amelyen kreatív és logikai feladatokat kellett megoldaniuk a lurkóknak. November végén jubileumi kiállítást szerveznek, a kiállított műveket Szent László
ihlette. Rátóti Zoltán színész is az iskola vendége lesz decemberben, ő a felső osztályosoknak olvas majd. A tanév második felében is sokféle program lesz az évforduló alkalmából, például fotókiállítás vagy éppen családi nap.

A huszadik évforduló másik különlegessége az, hogy iskolai jelmondatot is választottak, amelyet Tabódy István atya gondolata nyomán alkottak meg.

Az intézmény mottója a következő: Láncszemek vagyunk, nem szakadhatunk el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!