Bicske

2015.07.02. 19:04

Megújult az angolpark

Bicske - Elegáns, gigantikus környezetet teremtettek a Batthyány-kastély angol parkjában. A látogatók is élvezhetik a kert régi-új pompáját.

S. Töttő Rita

Múlt századi hangulatot idéz a bicskei Batthyány-kastély felújított angol parkja, amelyet uniós támogatásból valósítottak meg. A csütörtöki ünnepélyes bejáráson és átadón elhangzott: a park lehetőséget ad a kastélyban működő gyermekotthon lakóinak, a helyieknek és a turistáknak is a tartalmas kikapcsolódásra, hiszen kulturális programok, közösségi események helyszíne lesz a csodás, ősfás park.

A felújított kastélypark csütörtöki bejárása: minden zöld a helyén, az angol elegancia az ősfás környezetben is érvényesül

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a bicskei, talán egyedüliként a vidéki kastélyparkok közül, végre visszanyerhette régi pompája legjavát, ám ezzel még nem értek véget a városi beruházások. Nagy terveket dédelgetnek árulta el: kastélyszálló építését, sport emlékreptér létrehozását, művésztelep újraindítását álmodták meg, valamint egy Bicske ég és föld között elnevezésű projektet, amely Nagy Károly csillagász örökségét hivatott rendezni a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!