Bodajk

2016.04.29. 05:39

Ingatlanos cégé lett a bodajki kastély

Azt, hogy 29 millió forintért talált új gazdára a bodajki kastély, már hírül adtuk. Most azt is megtudtuk, ki az új tulajdonos.

B. Kiss László

A múlt rendszerben turistaszállóként üzemelő, műemléki védettséget élvező bodajki kastélyt 2007-ben, az egyik korábbi polgármester idején adta el az önkormányzat 150 millió forintért egy cégnek. A már akkor lakatlan épület az elmúlt évek során rendkívül rossz állapotba került, a tulajdonos cég ellen pedig felszámolás indult. Ezen  eljárás keretében hirdette meg aztán többször is eladásra az épületet a felszámoló. A kastély végül 29 millió forintért kelt el. A feol.hu most megtudta: a földhivatalhoz a BDPST Zrt. nyújtotta be az ingatlanra vonatkozóan a tulajdonjog bejegyzése iránti kérelmét, amely - legalábbis szerdáig - még nem került átvezetésre.

A bodajki kastély rendkívül rossz állapotban van (Fotó: B. Kiss László)

A budapesti székhelyű ingatlanforgalmazó cég tulajdonosai - a 444.hu hírportál szerint - dr. Tóth Judit és  dr. Szabó Lóránd Aurél. Érdekes,hogy a társaság bejegyzésekor a 100 ezer forintos illetéket   - ugyanezen portál értesülése szerint - személyesen Tiborc István, a miniszterelnök veje fizette be, akinek a neve egyébként a BDPST-vel kapcsolatban máshol nem jelenik meg a cégbírósági iratokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!