Bodajk

2016.11.22. 14:09

Újabb köztéri alkotás

Augusztusban a magyar királyi szent családot ábrázoló köztéri szoborral, most pedig 1956-os emlékművel gyarapodott a kisváros.

B. Kiss László

Bodajk életében eddig is minden évben meghatározó esemény volt az '56-os hősökről és áldozatokról való megemlékezés, ez idáig azonban erre nem volt megfelelő helyszín. Most, a 60. évfordulóra Bodajk város önkormányzatának képviselő-testülete szándéka szerint került létrehozásra az emlékmű, mely az '56-os események méltó mementója lehet Bodajkon abban a közparkban, mely már régóta emlékhelye a '48-as hősöknek is.

Október 23-án ünnepi megemlékezés keretében került átadásra az új köztéri alkotás. A megemlékezés Ákos 1956 című dalával indult, melynek egy részlete az új emlékművön is olvasható. Az alkotás fő motívuma a lyukas nemzeti színű zászló. A dalt követően Wurczinger Lóránt polgármester és Törő Gábor országgyűlési képviselő mondott beszédet, majd a Bodajki Általános Iskola felső tagozatos diákjai adtak színvonalas műsort.

Ezt követően Sallayné Sziki Judit református lelkész áldást mondott, Mórocz Tamás katolikus plébános pedig megszentelte az emlékművet. A rendezvény a koszorúk elhelyezésével zárult.

A forradalom és szabadságharcnak mementót állító bodajki köztéri alkotás egyébként az 1956-os emlékbizottság 4,7 milliós támogatásából készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!