Bulivan

2017.07.13. 18:56

Másfél év alatt megannyi tapasztalattal gazdagodott a Belau zenekar

Nemrégiben a Zámolyon megtartott MésziStock fesztiválon adott koncertet a Cseh Tamás Program által támogatott Belau együttes. Kedves Péterrel, a csapat frontemberével beszélgettünk az eddig elért eredményekről és a jövendőbeli tervekről, álmokról!

Laci Patrícia

Eleinte a Belau csak egy egyszemélyes projektje volt Kedves Péter zenésznek, azonban az egyedüllét nem tartott sokáig: a 2015-ös év végi megalapítás után 2016 januárjában Péter már egy négyfős zenekar frontemberévé vált.

- Tudtam már az elején, hogy zenekart szeretnék. Jelenleg a csapatfelállásunk a következő: Kiss Benjamin billentyűzik, illetve különböző zenei alapokat szolgáltat, Szécsi Böbe énekel, Buzás Krisztián basszusgitározik, én pedig gitározom és billentyűzöm - mesélte Péter.

A másfél éves működés alatt a csapatot több elismerés is érte. Első daluk, az Island of promise elsöprő sikert aratott: megnyerte az Első Magyar Klipszemlét, több rangos portál az év klipjének választotta, emellett az egyik populáris zeneszolgáltató oldal, illetve az egyik ismert hírportál is az év dalai közé sorolta. Első albumuk, amely a The Odyssey névre hallgat, Fonogram-díjas lett az év elektronikus albuma kategóriában. Egy-egy daluk szerepelt nagyobb reklámkampányokban, illetve az Aranyélet című népszerű magyar sorozatban is felcsendült az egyik szerzeményük. A szakmai elismerések mellett több alkalommal is bizonyítottak a Belau tagjai a színpadon:

- A másfél év alatt több mint hetven koncertet adhattunk 10 különböző országban, ami elég nagy szó számunkra, ugyanis nem egyszerű külföldre kijutni. Elsősorban a környező országokba jutottunk el, sőt, például Erdélybe már visszajárunk! Horvátországban volt egy klubturnénk, Ausztriában, Szerbiában, illetve Szlovákiában is fesztiválokon játszottunk. Ezeken kívül felléptünk Angliában s Lengyelországban is. Szeretnénk egyébként minél több helyen megfordulni - tudtuk meg Pétertől.

A Belau Kedves Péter egyszemélyes projektjének indult, végül zenekarrá nőtte ki magát Fotó: Belau

Az ifjú zenésztől megtudtuk, külföldön nagyon pozitívan fogadják őket mindig, elmondása szerint rendkívül nyitottak a zenei stílusukra.

- Kitaláltunk egy külön szót a stílusunkra: „Sundowntempó" a neve. A downtempó műfajba a nyugodtabb, lassabb zenék tartoznak. A sun (magyarul nap) jelző pedig a célunkra utal: kicsit a tengerpart, a naplemente, illetve az utazással járó hangulatot szeretnénk közvetíteni - magyarázta a zenész.

A csapatot a Cseh Tamás Program is segítette az induló előadók kategóriában. Az együttes mentora Környei Attila zenész, menedzser, s producer.

- Örülünk annak, hogy elnyertük a pályázatot, számunkra komoly pénzösszegnek számít az a támogatás, amit kaptunk, például ha nem sikerült volna nyernünk, lehet, hogy a lemezünket ki se tudtuk volna adni fizikai formában. A koncepciónk egyébként az, hogy albumról albumra más-más földrajzi területek hangulatát csempésszük bele a dalokba. Az első korongunk például a mediterrán térség hangulatát idézte meg - mondta Péter, aki szerint nagy segítség volt a Cseh Tamás Program.

Sűrű lesz az együttes nyara, több fesztiválon is fel fognak lépni a tagok Magyarországon, például mennek Békéscsabára, Veszprémbe, Debrecenre, Szombathelyre, s még további más városokban is koncerteznek.

Várhatóan ősszel új dallal és klippel jelentkeznek a Belau tagjai, de azt, hogy pontosan mely földrajzi terület hangulatát szeretnék megidézni a zenéjük segítségével, még nem tudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!