Bulivan

2015.05.18. 12:12

Szent Orbán napja a Bence-hegyen és a Velence korzón

Velence - Két helyszínen, a Bence-hegyen és a Velence korzón rendezik meg idén a Szent Orbán napi borünnepet május 23-án, szombaton.

Fejér Megyei Hírlap

A Bence-hegyen a Szent Orbán szobornál 13 órakor ebéddel várják a túrázókat a ,,Polgármester sátrában . Kettőkor kezdődik a Kolompos együttes koncertje, három órakor a közönség aktív részvételével Róka Szabolcs mesél, majd ezután a Szedtevette zenekar és Kneifelné Laczkó Krisztina gyermekjátszó tánc-háza várja a kicsiket . A felnőttek 16.45 órakor a borlovagrendi taggá avatásra, illetve a borverseny eredményhirdetésére hivatalosak.

A Velence Korzón már délelőtt indul a műsor, a megnyitó tíz órakor lesz. Koszti András polgármester köszöntője után jótékonysági gyűjtést hirdetnek, és kihirdetik a Rajzás rajzpályázat eredményét is., azután az óvodások ünnepi tánca és a borlovagrendi köszöntés és borszentelés következik. Taggá avatják Spányi Antal megyés püspököt is. Tizenegy órától a borlovagrend tagjai a kikötőbe vonulnak, és hajóra szállnak. Negyed tizenkettőkor mesetúra indul, amit borkóstolással kötnek össze.

Korda György és Balázs Klári is fellép a retro partyn. Fotó: indafoto.hu

A Szeleburdi Meseszínház előadása 14 órakor kezdődik, ezt követi 15.30 órakor Kovácsovics Fruzsina zenés műsora, majd 16.30 órától a Csipet Csapat együttes koncertje. A Creol együttes (Pomázi Zoltán-Tóth András) nuovo flamenco koncertje háromnegyed hatkor kezdődik, fél nyolckor pedig a Pankastic együttesnek tapsolhat a közönség. este kilenctől DJ Smash retro partyja indul, amelyen Korda György és Balázs Klári is fellép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!