Bulivan

2015.05.21. 17:02

Negyven év magyar zenéi az EFOTT-on - Százezer látogatót várnak Velencére

Óriási buli lesz a jubileumi EFOTT, a 40. évforduló megünneplésére fergeteges programmal készülnek a fesztivál szervezői. Az egyetemisták és főiskolások nagy múltú találkozóján ott lesz a hazai könnyűzene élvonala.

Fejér Megyei Hírlap

A koncerteken kívül öt napon át változatos szórakoztató, gasztro- és sportprogramok közül választhatnak a résztvevők. Velence immár negyedik alkalommal ad otthont az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) – tudtuk meg a szervezők és a fellépők csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyen az Animal Cannibals produkciója már ízelítőt is adott a fesztivál hangulatából.


Az Animal Cannibals már ízelítőt is adott a fesztiválhangulatból. Fotó: Bebesi Mátyás

Július 14-19. között összesen tizenkét helyszínen több mint 250 programot élvezhetnek a fesztiválozók, akik zömében idén is a magyar egyetemi ifjúságot képviselik.

Az előzetes érdeklődés alapján a fesztivál rekordot dönthet mondta el Maszlavér Gábor, az EFOTT fesztiváligazgatója , a jubileumi rendezvényre ugyanis várhatóan százezer fiatal érkezik az ország minden részéből. Az idei velencei EFOTT házigazdája az Óbudai Egyetem, amely a fesztiválon bemutatkozásával betekintést nyújt az intézmény életébe.

A velencei EFOTT fő eseménye július 18-án, szombaton lesz, amikor közös produkciókkal idézik fel az elmúlt négy évtized magyar könnyűzenéjének fontos pillanatait. A fél nyolckor kezdődő, 240 perces zenefolyamban egymás dalait adják elő a zenészgenerációk, így például a Mary PopKids Somló Tamással az LGT Annyi mindent nem szerettem még, a Magashegyi Underground Bornai Tiborral a KFT Balatoni nyár, a Kaukázus Vincze Lillával a Napoleon Boulevard Júlia nem akar a földön járni című dalát adja elő. Hosszan sorolhatnánk a különleges felállásban elhangzó számokat, ahogy a fesztivál fellépő zenekarait is, a Tankcsapdától az Anna and the Barbies-on át a PASO, a Subscribe, a Leander Rising és a Biebers formációig. Külföldi vendégzenekarokat is várnak, itt lesz a Dub FX, a Borgore és Otto Knows.

A sajtótájékoztatón Koszti András, Velence polgármestere lapunk kérdésére elmondta, az EFOTT az egyik legjelentősebb rendezvény az idén a város életében. Felkészültek a fiatalok fogadására, nemcsak elegendő szálláshely áll a rendelkezésükre, hanem külön programokról lovaskocsis bortúrákról és kerékpározási lehetőségről is gondoskodnak. Számos kedvezmény is várja a látogatókat. A résztvevők biztonsága érdekében is megtették a szükséges intézkedéseket. Velencén a fesztivál idejére minden bizonnyal kitehetjük a telt ház táblát tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!