Bulvár

2017.04.29. 07:25

Kormos Réka számára az egész élet egy nagy utazás

Kormos Réka azon szerencsés emberek közé tartozik, akik imádják a munkájukat. Réka mégis több lábon áll: a kommunikációs végzettsége mellett diplomás pszichológus és kiváló énekes is.

Szanyi-Nagy Judit

Bár 15 éves korában még elérhetetlennek tűnt, hogy egy légitársaságnál dolgozzon, később, egy énekes barátnőjének köszönhetően közelebbről is megismerhette az egyiket. - Pár évvel ezelőtt meghívtak minket énekelni a szervezet karácsonyi partijára. Az ottani hangulat teljesen elvarázsolt, ez adta az utolsó lökést, hogy tényleg ebbe az irányba induljak el. Volt egy nagyon jó érzésem velük kapcsolatban, és mivel hallgatok az ösztöneimre, tudtam, hogy egyszer náluk szeretnék dolgozni - mesél a kezdetekről.

Réka korábban tagja volt egy musicalcsoportnak,a Conformity együttesnek, és színházban is szerepelt. Bár manapság kevesebb ideje jut az éneklésre, másodmagával egy akusztikus formáció kialakításán gondolkodik
Fotó: Földházi Árpád

Pár évvel később pedig már bekerült a szervezet gyakornoki programjába, ahol másfél év alatt három területen próbálhatta ki magát. - Az emberi erőforrások, a marketing és a kommunikáció területén is tapasztalatot szerezhettem, jelenleg pedig a kommunikációs osztályon dolgozom - mondja lelkesen. - Azért tudok így rajongani a repülésért, mert imádom azt, amit képvisel: a nyitottságot más kultúrákra, emberekre, helyekre. Az utazás nemcsak feltölt: minden úttal többé válik az ember, tanul a világról, saját magáról, és olyan tapasztalatokat szerez, amelyeket a könyvekből nem lehet megtanulni...

Bár Réka irodai munkát végez, mégis lehetősége adódik a repülésre.

- Egy légitársaság kommunikációs területén dolgozva elkerülhetetlen, hogy olykor utazzak. Tavaly például egy háromnapos roadshow-t szerveztünk, 72 óra alatt öt országot érintettünk. Az első napon Katowicében, Varsóban és Vilniusban jártunk, a második napon Gdanskban, Kolozsváron és Skopjéban, majd az utolsó napon Szófiával és Bukaresttel zártuk a sort. Emellett a vállalat dolgozójaként lehetőségem van kedvezményes jegyek vásárlására is. Ennek köszönhetően számos helyre eljutottam már. A legjobban Izland tetszett a természeti adottságai miatt, de érdekes volt megmászni egy igazi vulkánt Tenerifén, és látni azt is, hogyan építették fel a világ egyik legbefolyásosabb pénzügyi és turisztikai központját a sivatag közepén Dubajban.

Egy magánút során Dubajba utazott – hálás ezekért a lehetőségekért
Fotó: Kormos Péter

Réka a későbbiekben szívesen hasznosítaná pszichológiatudását is, hiszen nemrég munka- és szervezetpszichológia szakirányon végzett. - Egyéni tanácsadással szeretnék foglalkozni, olyan emberekkel, akik megakadtak az életükben, munkájukban, bizonytalanok a jövőjüket illetően vagy szeretnének többet kihozni magukból és teljesebb életet élni. Úgy gondolom, az igazi boldogság alapja az önismeret. Akkor tudod a maximumot kihozni magadból és az életedből, ha ismered önmagadat. Változni és változtatni is csak úgy lehet, ha megfelelő önképpel rendelkezel - részletezi, és hozzáteszi:

- Tényleg igaz, hogy az egész élet egy nagy utazás. Vannak utak, amelyeket egyedül teszünk meg, míg néhány szakaszon elkísérnek mások. Van, hogy túl sok mindent cipelünk magunkkal, van, hogy alig van valamink és még azt is elveszítjük. Készíthetünk útitervet, de bolyonghatunk céltalanul is. Nem mindig egyszerű, de idővel megtanulunk jó útitársakat választani és okosan pakolni: csak azt vinni magunkkal, amire tényleg szükségünk van, és letenni azt, amire már nincs. Mi dönthetjük el, mi az úti célunk, és még ha nem is látjuk, merre tartunk, mindenhol vár kaland! Nyitottnak kell lenni! Ha pedig mégsem tetszik az irány, mindig van lehetőség másik jegyet váltani...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!