Bulvár

2016.06.06. 09:11

Az egész élete a videózás körül forog

Több mint háromszázezer követőt tudhat magáénak Csenki Patrik, ismertebb nevén Unfield a legnépszerűbb videómegosztón. A fehérvári fiatallal az elért sikereiről és jövendőbeli céljairól beszélgettünk.

Laci Patrícia

Szinte nincs olyan hét, amikor legalább egy videót ne töltene fel a legnépszerűbb videómegosztó oldalra Csenki Patrik, más nevén Unfield. A fehérvári fiatal néhány év alatt a legismertebb magyar videósok közé küzdötte fel magát.

– Eleinte csak rappeltem, s felvettem videóra magam. Aztán egy barátommal együtt is készítettünk kisfilmeket 2012 környékén. Viszont tudatosan 2013-ban kezdtem el videózni, de akkor már egyedül szerepeltem a felvételeken. Akkoriban naponta 2-3 anyagot is legyártottam, s egyre nagyobb lett a nézettség, pozitívak voltak a visszajelzések. Emellett rengeteget dolgoztam diákmunkásként azért, hogy vehessek magamnak egy jobb felszerelést, amely elengedhetetlen a jó minőségű tartalmak előállításához – emlékezett az indulásra Patrik, aki a videózásra tette fel az egész életét.

– Próbálom műsorszerűen, sorozatokra bontva elkészíteni a videóimat. Én ezt komolyan is veszem. Számomra a videózás napi 14 órás munka, a felvételeken nem lehetsz beteg vagy rosszkedvű, hiszen ez a szórakoztatásról szól – mesélte a videós.

Gyakran előfordult Patrikkal, hogy nem tudott elaludni, mert egy-egy videóötlet foglalkoztatta: ezért gyorsan papírra vetette, másnap pedig megvalósította az elképzeléseit. A fiú elhivatottságát a nézettségi adatok is tükrözik, emellett több mint háromszázezer feliratkozója van a videómegosztón. Az internetes népszerűség pedig a való életre is kiterjed.

– Általában a fiatalabb korosztály szokott felismerni az utcán, ők nézik a filmjeimet elsősorban. De előfordult, hogy egy anyuka jött oda hozzám. Meg is kérdeztem tőle: tényleg nézi a videóimat? Az igenlő válasz nekem is fura volt. Egyébként ma már nem nagyon tudok úgy végigmenni az utcán, hogy legalább egyvalaki ne ismerne fel. Ez kicsit kellemetlen, amikor az ember zavartalanul élné a magánéletét, de ezzel együtt kell élni. Eleinte csak kevesen jöttek oda hozzám, és amikor már egyre többen ismertek fel, addigra már megszoktam a népszerűséget – számolt be tapasztalatairól a fiú.

Olykor előfordul, hogy negatív kommenttel illetik Patrikot:

– Kétféle negatív hozzászólás érkezik a videóimhoz. Az egyik az, aminek nincs semmi értelme: csak egy vulgáris kifejezés. A másik pedig az, amikor szépen leírja az illető, mi is a gond. Például egyszer valaki megjegyezte, hogy túl sokat káromkodom a videókban. Ezen például változtattam is, ma már ügyelek, hogy ne beszéljek csúnyán – mondta a videós, aki beszámolt jövendőbeli céljairól is:

– Szeretnék minél komolyabb és jobb tartalmakat előállítani. Emellett szeretném majd a zenei pályámat is egyengetni, nem is olyan rég szerződtem le egy kiadóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!