Bulvár

2015.12.30. 15:35

Aki Madonna melltartóját is szemügyre vette

Úrhida - Tóth Matyi december 24-én, szentestén tért haza az Egyesült Királyságból, ahol több mint egy hónapot töltött zenéléssel. A huszonnégy éves fiatalember történetéről egyszer már olvashattak itt, Matyi most új élményeiről és a hazatérés öröméről mesélt nekünk.

Sebestyén Lilla

– Angliában, Skóciában és az íreknél léptünk fel a Christmas Crooners angol produkcióban, amely immár tíz éve, minden év utolsó hónapjaiban bejárja a királyságot. Az utunk rendkívül izgalmas és kalandos volt, annak ellenére, hogy a legtöbb időt a kisbuszban töltöttük, éppen utazva a következő színház felé – nevet a csapat nagybőgőse.

Matyi azt is hozzáteszi, gyakorta lerobbantak, sőt, a színészeket szállító busz egyszer még karambolozott is, de szerencsére mindenki megúszta a balesetet ép bőrrel.

– Az ilyen hosszú, nyolc-tíz órás utak alatt az ember nem nagyon tud mit csinálni. Persze mindig elterveztük, hogy majd pihenünk és alszunk, amíg utazunk, de ennek a vége mindannyiszor egy jóízű beszélgetés lett – meséli Matyi, aki szerint négy különböző zenei ízléssel megáldott művész került a csapatba, így volt, hogy klasszikus zene után egy zúzós rockszám, majd egy kis laza rap következett, de a különbözőség ellenére is nagyon szoros barátságok köttettek.

Fotó: Tóth Mátyás

– Sajnos városnézésre nemigen volt időnk, legtöbbet gyorsétteremből és színházból láttunk. Előbbiekben nincs sok érdekes, utóbbiakban viszont annál inkább: elképesztő, régies stílusú építmények, hatalmas koncerttermek, máskor apró kis előadók szegélyezték utunkat, de valamiképp mindegyik különleges volt. Közülük is talán az új építésű Ilfracombe Színház volt a legimpozánsabb, ami Madonna melltartóját formázza – mesél a zenész, aki azt is megosztja velem, azért az ír barna sört volt alkalma megkóstolni – szerinte méltán híres –, és a velük együtt szereplő angol színészekkel is összebarátkozni: egyikük, Wiliam vizitált is a szállásukon, és pont jókor érkezett, megvárta a lángost, amit épp sütött, majd sokáig beszélgettek még a látogató vörösbora mellett.

A fiúk megmutatták Wiliamnek a Queen együttes magyarországi fellépésének felvételét és Freddie Mercury magyar népdal éneklését – nagyon tetszett neki, és a lángost is finomnak találta.

– A remek emlékek ellenére azért jó volt hazatérni. Este kilenckor futott be a gépem, és a család vacsorával várt. Abban már biztos vagyok, hogy a zenélés az én utam, és várom a következő lehetőséget, hogy kijussak turnézni, addig viszont első a tanulás – mondja el Matyi, aki azért azt is leszögezi határozottan: egy ideig nem szeretne egyetlen karácsonyi dalt sem eljátszani!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!