Bulvár

2016.08.06. 12:56

Bekevert tegnap a vihar-előrejelzés a Fezenen, ám az élet nem állt meg

A pénteki Fezenen olyan népszerű együttesek izzasztották meg a közönséget, mint például az ausztrál Dub FX, a holland Within Temptation, a német Powerwolf vagy a Tankcsapda, ám egyes műsorok nem zajlottak le zökkenőmentesen, mert az időjárás közbeszólt.

Laci Patrícia

A fesztiválon minden a forgatókönyv szerint ment sokáig, az egyik nagyszínpadon például a német Milky Chance együttes hozta lázba folk-pop-alternatív stílusú muzsikájukkal a bulizni vágyó látogatókat. A srácoknak viszont körülbelül 20.15 óra magasságában az időjárási viszontagságokra tekintettel el kellett hagyniuk a színpadot. A közönségből többen is dühödten ordítottak, mégis mi történt, hiszen itt nincs semmiféle vihar, csak a szél fúj. Erre rá fél perc múlva a Fezen egyik munkatársa bejelentette, hogy a vihar-előrejelzés miatt mindenki hagyja el a nézőteret, s húzódjon valamelyik sátorba. A Milky Chance tagjai végül egy pár perces akusztikus koncerttel fejezték be a show-t a színpad mellett. Az a nagyszínpad, amelyen a Milky Chance állt utoljára, az elhelyezkedése miatt nem tudott tovább biztonságosan aznap üzemelni.

A másik nagyszínpadnál ebben az időben éppen a Within Temptation metál zenekarra vártak a rajongók, ők ugyanis a tervek szerint 20.30 órakor kezdtek volna. A nézőtérre senki sem léphetett a balesetveszély miatt, pontosabban azért, hogy a technika le- és felszerelésekor senkinek se essen baja. Erre a biztonsági munkatársak is folyamatosan figyelmeztették a fesztiválozókat. Később bejelentették a fesztivál munkatársai, hogy úgy tűnik, a vihar elkerüli a Fezent, s a holland együttes fel fog lépni. Ez így is történt, igaz egy óra késéssel, de beindult a show. A Within Temptation egy bődületesen jó műsort adott annak ellenére, hogy körülbelül 35-40 perc után véget is ért a koncertjük, ugyanis az időjárási előrejelzések miatt rövidebb ideig zúzhattak, tudtuk meg Fejér Tamástól, a Fezen sajtósától:

- A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a Within Temptation koncert kezdetekor még azt mutatták az előrejelzők, hogy éjfélig tud biztosan üzemelni a Fehérvár Színpad. Ezért 40-40 perc játékidővel indultak el a koncertek, hogy a holland metál csapat, illetve az utánuk következő Tankcsapda fellépésére kíváncsi rajongókat se érje csalódás. Éjfélre mégsem romlott el az idő, így a Tankcsapda tovább tudta folytatni a fellépést.

Nem állt meg az élet a Fezenen, amíg a koncertek le lettek állítva, addig a party teraszon buliztak egyes fesztiválozók

A tervek szerint Dub FX, civil nevén Benjamin Stanford kis csapatával együtt a Milky Chance után lépett volna fel az egyik nagyszínpadon, de a reggae, a hip hop és a drum and bass hangzású dalok egy másik, fedett helyszínen csendültek fel. A sátorban szinte moccanni sem lehetett, annyira sokan voltak kíváncsiak a Dub FX-re, az energikus fellépés után Benjamin és egyik muzsikus társa még kezet is fogott az első sorban álló rajongókkal. Utánuk a magyar Cloud 9+ zenekar állította a feje tetejére a sátrat.

A Fezen közösségi oldalán többen is panaszkodtak a tegnapi programváltozások, illetve késések miatt. Sokan felháborodásukat fejezték ki kommentjeikben, miszerint nem lettek rendesen tájékoztatva. Valaki a hangosbemondós módszert javasolta például, ám a szervezők szerint ezt nem lehetett volna megtenni.

- A színpadokon elhangzott a programváltozás, de a hangosbemondós rendszerünk csak akkor lehetett volna hatásos, ha leállítjuk a többi helyszínen a zenét, ezt viszont nem indokolta az időjárás, csak a nagyszínpadokon szünetelt a program. A programváltozásokat, helyszínváltoztatásokat minden esetben egyeztetni kellett természetesen a fellépőkkel is, ez tűnhetett késlekedésnek, de amint valamilyen programelem biztossá vált, közzétettük a hivatalos közösségi oldalunk csatornáján – mondta Fejér Tamás.

A jelenlegi előrejelzések szerint a fesztiválozóknak ma nincs okuk az aggodalomra, áll a Fezen közösségi oldalán.

Címkék#Fezen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!