Bulvár

2017.02.10. 16:18

Bravúros cicamentés Úrhidán

Valamiért különleges képességük van a cicáknak arra, hogy felmásszanak egy fára úgy, hogy onnan aztán végül sehogy nem tudnak lejönni...

S. Töttő Rita

Nemrég egy ilyen pácba került kis kölyökmacskát kellett bravúros úton megmenteni Úrhidán. Először azt kellett kitalálni, hogyan jutnak fel hozzá...


Kétségbeesett telefonhívást kaptak szerdán éjjel 11 óra tájban  a székesfehérvári Fema állatmentő csapat tagjai: egy kiszökött benti cica legalább 8 méter magas fa tetejére mászott riadalmában, ahonnan órák óta nem volt hajlandó lejönni. Nem tudni, mitől ijedt úgy meg, de az biztos, a szép szóra nem reagált a kicsi állatka.

A helyszínre érkezés után látták, hogy a bejelentők korántsem túloztak, a cicát mászással sehogy sem lehetett elérni. Némi tanakodás után azonban hamarosan sikerült megoldást találni.

Fotók: Fema

– Egy, a célra megfelelő kötélzettel, speciális hevederrel kollégánkat felhúztuk az adott magasságig és így már könnyűszerrel meg tudta csípni a cicust – magyarázta Bíró Zsolt, a Fema vezetője, milyen bravúros megoldással sikerült feljutniuk az állatmentőknek a pácba került cicához. Akinek a gazdája már nagyon várta a megmenekülését. Artúrka – ugyanis a pár hónapos kiscicát így hívják – a balul elsült kaland után jóízűen lakmározta a vacsoráját a jó meleg otthonában. A kis kajla pár hónapos cicus valószínűleg nagyon izgalmas kalandként élte meg a veszélyes kis kiruccanást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!