Bulvár

2015.11.20. 15:26

Buch Tibor: Ha nem "nyomoz" vagy énekel, akkor karatézik a fiával

Székesfehérvár - Buch Tibor, amikor nem „magánnyomozó” vagy éppen operett színész a színpadon, igyekszik tudatosan élni. Hat éves kisfiával például együtt jár karatéra. Az egészséges élet titkát pedig édesanyjától lesi el.

S. Töttő Rita

A tévénézők sármos magánnyomozója, a Vörösmarty Színház Csárdáskirálynőjének színésze, Buch Tibor gyakran megfordul Székesfehérváron. Ám bármilyen sok munkája is van, a család számára is szent és sérthetetlen: hat és másfél éves gyermekei várják haza, akik miatt, mint mondja, igyekszik nagyon tudatosan élni.

– Nagyon  egészségesen élek – szögezte le, mielőtt az Országos Cukorbeteg Világnap székesfehérvári rendezvényén köszöntötte a résztvevőket. – Nem rég felhívtam egy orvos barátomat, hogy mostanában nem érzem túl jól magam. Azt mondta az illető, hogy ne csodálkozzak, csak vizsgáljam meg a napi ritmusomat – így Tibor, aki hamar beismerte: nagyon nehéz úgy egészségesen élni, hogy az ember jobb esetben éjfél körül ér haza, s addig pedig ad hoc módon étkezik. - Amikor hazaérek, persze, hogy az az első, hogy vacsorázom, majd pedig lefekszem. Na, itt a probléma - mutatott rá. -  Hiába próbálok egészségesen élni, sokat mozogni, lovagolni, kondizni, de mindez kevés egy bizonyos kor rután. Erre az orvos barátom nyitotta fel a szememet. Kevés akarni a jót és kicsit tenni érte. A   kor előrehaladtával egyre inkább folyamatosan és egyre jobban oda kell figyelni, hogyan élünk, ha szeretnénk minél tovább kitolni a teljesítőképességünk, illetve az életünk határát.

Gyakran boldogítja Buch Tibor a székesfehérvári közönséget előadásaival Fotó: Molnár Artúr

Tibor itt persze nem csak magára gondol, hanem az idősebb, nyugdíjas korosztályra is. Konkrétan a nagymamákra, azon belül pedig természetesen a saját édesanyjára: –  Azt szoktam nekik mondani:  tenniük kell az egészségükért, mert fontos feladatuk van! A mai felnőtteknek, szülőknek ugyanis alig van idejük a gyerekek kellő ellátására, gondozására. A nagypapákra és nagymamákra ezért őrületesen nagy szükség van. Anyukámat is mindig ezét szoktam „megfenyegetni”: tessék egészségesen élni, mozogni és táplálkozni, mert nagyon nagy szükségünk van a   segítségükre. Nekem is van két pici gyerekem, egy hat és egy másfél éves, akiknek nagy szükségük van a szüleire és a nagyszülőkre egyaránt.

A színész igyekszik hát ésszel élni, s úgy, ahogy édesanyja mindig mondja: az aranyközéputat megtalálni.    Tibor most örömteli hobbit talált magának: – A hat éves kisfiammal elkezdtünk karatézni. Egy edzésre járunk, ami őrületes nagy élmény nekem is, mert látom a kisfiamat, és büszke vagyok rá, milyen erős. Ő pedig lát engem, ahogy küzdök, tanulok, sportolok, s így ezzel azt is látja, hogy nem egy eltespedt apukája van, hanem olyan, aki azért  küzd rendesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!