Bulvár

2016.10.25. 14:29

Csillagok nyomában

Székesfehérvár – A sóstói Csillagok nyomában éjszakai kirándulás után, most egy teljesítmény túrát rendeznek november 5-én.

Sebestyén Lilla

Kilencedik alkalommal fogott össze a Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló, a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség és a Gaja Környezetvédő Egyesület és rendezte meg a Csillagok nyomában című, öt kilométeres túrát a közép és általános iskolás gyerekeknek múlt pénteken. Az izgalmas kiránduláson öt állomást érintve nyerhettek bepillantást a diákok a megfigyelő csillagászat egyes területeibe, miközben megtapasztalhatták a természetjárás örömeit.

– Idén két új elem is bekerült a feladatok közé. A természetjárás kapcsán megmutattuk, hogyan mérhetnek távolságot eszközök nélkül, lépésszámlálás segítségével. A csillagászat témakörében pedig a csillagok színképének vizsgálatáról is szó esett – mondta el Csorvási Róbert, a rendezvény egyik szervezője.

Fotó: Keserű Norbert

Aki lemaradt, annak sincs oka csüggedni: november 5-én a természetbarát szövetség újabb programra várja a gyaloglás szerelmeseit: Fehérvár-Várpalota teljesítménytúrát rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!