Bulvár

2009.07.10. 11:43

Egy jógaguru légzőgyakorlatokkal "gyógyítaná" a homoszexualitást

Újdelhi - Légzőgyakorlatokkal és meditációval "gyógyítaná" India legismertebb jógaguruja az általa természetellenesnek tartott homoszexualitást.

feol.hu

"Az azonos neműek közötti szex betegség, amit jógával gyógyítani lehet" - idézett a televízióból országszerte ismert Szvámi Baba Ramdev bírósági beadványából az Indian Express című újság. Mint minden más születési rendellenesség, a homoszexualitás is gyógyítható a légzési gyakorlatok, az úgynevezett pránajáma, és más meditációs technikák révén - vélte a jógi.



Baba Ramdev

Az újdelhi bíróságon beadott petíciójával Ramdev a homoszexualitás múlt heti dekriminalizációja ellen tiltakozik. A befolyásos guru egészségprogramjaival rendszeresen szerepel a televízióban, műsorait 85 millióan nézik. A jóginak elsősorban a középosztálybeli hinduk korében van milliós rajongótábora. 

Indiában - ahol a brit gyarmati idők óta tiltott dolognak számított a homoszexualitás - a vallási körökben nagy felháborodást keltett a tilalom feloldása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!