Bulvár

2017.02.14. 15:24

Egykori fehérvári család viszi a clevelandi Balaton éttermet

Cleveland, Ohio - Az egykori fehérvári Aranysas vendéglő szakácsnője alapította 1957-ben azt az éttermet, amelyben immár a 3. generáció főz és várja a főleg amerikai és kínai vendégeket.

Kocsis Noémi

A székesfehérvári alapítású clevelandi Balatonról a jelenleg az USA-ban élő Vujity Tvrtko televíziós műsorvezető-riporter számol be közösségi oldalán: a Balatonban ma is a magyar konyha jellegzetes fogásait főzik és szolgálják fel az alapító hölgy leszármazottai. Az Újházi tyúkhúsleves, a marhapörkölt, a gulyás és társai sikert aratnak a környékbelieknél, akik az étteremben a fogások mellett még egy kis rögtönzött kamarakiállításon is képet kaphatnak a magyar népi kultúrából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!