Bulvár

2017.01.12. 12:49

Esküvői trendek 2017-ben - és amire nem biztos, hogy gondol a menyasszony

A 2017-es esküvőre készülő párok már most lázasan készülődnek életük nagy napjára. Nekik szeretnénk egy kis útmutatást adni a nagy kavalkádban. Gazdag, színes eklektika jellemzi ugyanis a 2017-es esztendő esküvői trendjeit. A középpontban az egyéniség és az exkluzivitás áll, amely köré építhető minden. A frizura is. Ez utóbbiról Deres Nóra fodrászmester mesél.

S. Töttő Rita

Az előrejelzések nem mutatnak egyértelmű irányvonalat a 2017-es esztendő esküvői trendjeit illetően: az elmúlt évek népszerű stílusjegyei, úgy mint a neoromantika, a vintage, a modern és a klasszikus mind fellelhetőek az esküvői textíliákon, kiegészítőkön és frizurákon is – van úgy, hogy egy-egy jegyet alapul véve, s van úgy, hogy több vonalat eklektikus rendbe állítva, árulja el Deres Nóra, székesfehérvári fodrászmester. Aki ismeri jól a menyasszonyok lelkivilágát, akik általában pontosan tudják, milyen ruhát, esküvőt és kiegészítőket szeretnének, ám a frizura tekintetében már nem feltétlenül ennyire határozottak. Ami nem is baj, ám éppen ezért mindenkinek azt javasolja, hogy a nagy nap előtt készíttessenek a hölgyek próbakontyot.

Fotó: Kőszegi Anna

– A menyasszony mindent megfontol: cipőt, ruhát, ételt, helyszínt, miért ne tenné ugyanezt a frizurájával is? Nem biztos ugyanis, hogy amit elképzelt, vagy látott valahol, neki is úgy áll vagy felöltözve ugyanazt az összhatást kelti – hívja fel a figyelmet a fodrászmester, aki a már említett stíluskavalkád ellenére arra számít, hogy akár romantikus, akár modern vonalat választ valaki, a letisztultság mindenképp jellemző lesz.

Fotó: Kőszegi Anna

– Az idei évben nagy divat a dús hajból komponált hajköltemény. Eddig csak a hosszúságnak volt jelentősége, de most a volumen és a push-up hatás is előtérbe kerül. Nem kell elkeseredni annak sem, akit nem áldott meg a természet sok hajjal, ugyanis természetes póthajjal sokat lehet dobni rajta – tudjuk meg Nórától, aki szerint  rövid ajtból is lehet kontyot készíteni. – Olyan szépen el lehet készíten a dús hatású kontyot, hogy senki nem veszi észre a „rásegítést”. A 2017-es kontyok várhatóan szépen, finoman befésült, szép textúrájú alkotások lesznek.

Fotó: Kőszegi Anna

TIPPEK:

- Nagyon előnyös és szeretik is a tarkó kontyot idén a menyasszonyok, amely hátulra van felhelyezve. Abból is a szimmetrikus most az aktuális, amelyet középen rendez el a fodrász.

- A speciális, rózsa fonásos, parketta fonásos, szépen ívelt, motívumokkal formázott, díszített frizura is trendi lesz idén. Közkedvelt is, hiszen sokféle ruhához, nyitotthoz, zárthoz is passzol. Ráadásul a kiegészítőknek sincs útban.

- A leengedett haj is hódít, viszont fonatokkal kiegészítve, virág- és/vagy ékszerbedolgozással, lazább hullámokkal.

- A díszítések is előtérbe kerültek: a kövekkel díszített, egyedileg készített hajdíszek lesznek idén divatban. Ezeket akár a fodrász szakember is el tudja készíteni. Érdemes kérni a ruhából vagy kiegészítőből gyöngyöt, követ, szalagot, csipkét, amelyből a fejdísz elkészíthető.

- A finom púder színek kerülnek előtérbe, az élénk színek most nem divatosak, a kiegészítők terén sem.

- A tüll anyag újra reneszánszát éli, ami remekül ötvözhető más anyagokkal, valamint sokféle stílushoz és frizurához illik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!