Bulvár

2015.04.19. 10:58

Francia film nyerte el a 22. Titanic Hullámtörők-díját

Kiosztották a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Hullámtörők-díját. Francia film nyerte a versenyt.

Szabó Zoltán

A fiatal francia rendezőnő, Lucie Borleteau első nagyjátékfilmje, a Fidelio – Alice utazása nyerte a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Hullámtörők-díját. A háromtagú zsűri különdíjat ítélt a finn J.-P. Valkepää Megléptek című alkotásának. A Budapesten rendezett 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon nyolc, egy-egy kivételes női sorsot ábrázoló film versenyzett a Hullámtörők-díjért. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a 22. Titanic záró gáláján adták át a fesztivál elismeréseit, ahol jelen volt a zsűri három tagja, Ragályi Elemér operatőr, Timo Malmi, a finnországi Midnight Sun filmfesztivál művészeti igazgatója, a Fipresci szerbiai szekciójának elnöke, a zsűri elnöke Borislav Anđelić. Utóbbi így értékelte a fődíjas filmet, a Fideliot: „A rendezőnő egy élénk és hangulatos, női finomsággal átszőtt filmet készített egy független női matrózról, aki egy férfiakból álló legénység körében keresi magányára az ellenszert, a szerelmet. Ariane Labed kiváló teljesítményt nyújtott a címszerepben." Átadták a közönségdíjat is, amelyet idén

Taika Waititi és Jemaine Clement új-zélandi áldokumentumfilmje, a Hétköznapi vámpírok kapta.

A zsűri különdíjat ítélt a finn J.-P. Valkepää Megléptek című bátor és gyönyörűen fényképezett alkotásának. melyben a dadogós, magának való fiú és a vonzó, kirobbanó energiájú, mindig bajba kerülő lány együtt szökik meg a javítóintézetből egy drogokkal, szexszel és végtelen meneküléssel tarkított utazásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!