Highway to Hell vagy No woman, no cry? Az Ön kutyája milyen zenét szeret?

2017. január 30., 12:40 forrás: 24.hu
komment
Épp ideje volt kideríteni, hogy a kutyák melyik zenei stílust kedvelik a legjobban: vonyítanak-e Metallica-számokat vagy inkább Zámbó Jimmy örökbecsű slágereire harapnak rá.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Glasgow-i Egyetem és a Skóciai Állatvédelmi Alapítvány (SPCA) közösen végzett kutatása alapján az állatok a laza, nyugtató reggae-ért és a kevésbé kemény soft rockért rajonganak - adja hírül a 24.hu.

A vizsgálatban öt különböző zenei műfaj számait játszották le a kutyakifutóban őrzött élőlényeknek. A beépített hangszórókból soft rock, a soul társműfajának számító Motown, pop, raggae és klasszikus zene szólt. A kutatók a zenehallgatás után ellenőrizték az ebek stressz-szintjét, pulzusszámát és egyéb fiziológiai jellemzőiket, illetve azt, hogy mennyit mozogtak a kutyák a dalok lejátszását követően.

Neil Evans, a Glasgow-i Egyetem állatorvosa és a tanulmány szerzője szerint a különböző stílusok keverése rávilágított arra, hogy kedvenceinknek hozzánk hasonlóan saját egyedi zenei ízlése lehet.

A reggae és a soft rock azonban valamivel népszerűbb volt az átlagnál. Úgy tűnik, a kutyák jobban kedvelik Bob Marley és Elton John zenei világát, mivel az efféle számok hallgatásától az élőlények sokkal nyugodtabbak voltak, jóval több pozitív viselkedési mintát produkáltak.

Gilly Mendes Ferreira, az SPCA szakembere szerint jelenleg csak a Glasgow-i és Edinburgh-i központjaik kutyakifutóiban képesek zenét lejátszani. Az SPCA azonban azt tervezi, hogy a jövőben minden létesítményükbe telepítenek majd hangszórókat, hogy tovább folytathassák a már megkezdett vizsgálatokat.

Az SPCA már korábban, 2015-ben is foglalkozott az ebek és a zene kapcsolatával, akkor a klasszikusok kutyákra gyakorolt hatásait elemezték.

2017. január 30., 12:40 forrás: 24.hu

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...