Bulvár

2017.05.18. 09:36

Húszezer magyar integetne a Depeche Mode-nak

Budapest - Május 22-e nagy nap lesz a honi DM-fanoknak, ismét Budapesten koncertezik ugyanis a brit zenei underground fenegyerekének számító zenekar.

Kocsis Noémi

A magyar rajongók összefogtak a legnagyobb közösségi oldalakon és Integess fehér kesztyűben címmel meglepetés-flashmobot szerveznek a hétfői koncertre. Minden koncertre érkezőt arra kérnek, hozzon magával egy fehér kesztyűt, amelyet az együttes híres, Never Let Me Down Again című dalára felvesznek és lét kezükkel a magasban - az énekes Dave Gahan ismert mozdulatának mintájára - ide-oda integetnek, azaz "búzamezőznek". A flashmobot három vérbeli DM-rajongó kezdte szervezni az interneten, mondván, DM-koncerten ilyen még sosem fordult elő - s mára több százan csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Pavelcze Barbara fehérvári informatikus azt mondja, ő azért is visz fehér kesztyűt, mert a zenekar közismerten imádja a magyar rajongókat, s így hálálná meg ezt. Tekintve a koncertnek helyszínül szolgáló csarnokot, hétfőn úgy húszezer magyar búzamezőzhet majd a brit popikonoknak.

- Legalább 30 éve hallgatjuk őket, gyakorlatilag velük nőttünk fel és ez a zene sokat jelentett az élet különböző pillanataiban, akár boldogok voltak azok, akár boldogtalanok - mondja a székesfehérvári rajongó.

És ha valaki nem tudná, mi a búzamezőzés:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!